Saturday, July 27, 2024
HomeРегионБлагоевградЧелен удар! 49-годишна жена почина при тежка катастрофа в Кресненското дефиле, 4-ма са...

Челен удар! 49-годишна жена почина при тежка катастрофа в Кресненското дефиле, 4-ма са ранени

Тежка катастрофа с жертва окървави Кресненското дефиле. В благоевградската болница почина една от ранените при инцидента, който затвори пътя за Гърция в неделя следобед. Починалата жена е била на 49 години от София и е пътувала към Гърция с дъщеря си. Тя е под лекарско наблюдение, но не е сериозно ранена.

В челния удар между два леки автомобила пострадаха петима души, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград Йорданка Шаркова. От силния сблъсък едната от колите се е качила на мантинелата, съобщиха очевидци в социалната мрежа.
Инцидентът е станал след пътен възел „Брежани”, в посока Кулата. Сигнал за катастрофата е подаден в 15,22 часа в неделя. На място са пристигнали три линейки, екипи на пожарна и полиция. Сред петимата пострадали е имало две жени, които са били притиснати сред ламарините. Те са получили по-тежки наранявания, като за изваждането им от смачканите автомобили се е наложило пожарникарите да режат ламарините на едната кола. Ранените са откарани в болница в Благоевград.
Движението в района на инцидента бе спряно за два часа, а автомобилите се пренасочваха към обходен маршрут от намиращи се на място пътни полицаи, обясни Шаркова. Въпреки това километрични колони от автомобили се образуваха след катастрофа, която блокира и в двете посоки движението между София и Кулата през Кресненското дефиле. Откъм Благоевград се образува опашка към 3 км.

По-късно от ОДМВР-Благоевград съобщиха, че движението по Е-79 в Кресненското дефиле е било възстановено.

Припомняме, при тежка катастрофа преди дни загина 30-годишен моторист в дупнишкото село Баланово. До инцидента се е стигнало, след като младият мъж е загубил управление над кросовия мотор. Бил е транспортиран до МБАЛ “Св. Иван Рилски 2003” в Дупница. Бил е в състояние на клинична смърт. Бил е реанимиран, но е починал от множеството травми.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular