Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаНиска избирателна активност в Механото в Дупница, повреди се машина

Ниска избирателна активност в Механото в Дупница, повреди се машина

Димитър Ангелов се надява на промяна

С ниска избирателната активност изпратиха следобедните часове на изборния ден секциите в дупнишката ПГ „Акад. Сергей П. Корольов“, по-известна като Механото. Членовете на секционните комисии коментираха пред „Вяра“, че по същото време на деня на миналите парламентарни избори е имало повече желаещи да гласуват.
В секция номер 1 е станал лек проблем с машината, който е бил отстранен бързо.
„Имаше малка техническа неизправност в машината. Повикахме техник, който дойде много бързо и за кратко време отстрани повредата. Повече не е имало проблеми с нея“, коментираха от секционната избирателна комисия.

Дупничанинът Димитър Ангелов беше категоричен, че всеки трябва да гласува за по-доброто бъдеще: „Аз гласувах за бъдещето на България, дано го направят и останалите. Надявам се да има истинска промяна, а не просто поредната подмяна“. Той оцени на 10% шансовете за промяна в политическата обстановка в България след деня на изборите.
По негови наблюдения в секцията, в която той гласува, е имало далеч по-малко хора от изборите на 4 април тази година.
Дупничанинът не е срещнал никакъв проблем при машинното гласуване и по думите му то става много лесно и бързо.
Пред Механото срещнахме и Христо Янев от квартал „Каваклия“. Той призна, че точно е станал от следобеден сън и още не е наясно в коя посока ще отиде гласът му. Ето какво сподели пред “Вяра” в неделя следобед Христо: „Наистина се чудя за кого да гласувам и си признавам, че все още не съм решил. Когато отида в секцията, тогава ще взема решение кого да подкрепя. Чакам съпругата ми и заедно с нея ще решим в последния момент. Според мен по-скоро нищо няма да се промени след изборния ден. Аз съм на 66 години и откакто се помня, всичко в страната ни си върви по един и същ начин. Политиците обещават много хубави неща преди изборите, но след това повечето от тях не спазват казаното“, заяви пенсионерът. 
„Не мисля, че жегите или отпускарският сезон ще спрат хората да гласуват. Тук традиционно повечето идват в секциите след 17 часа. Досега не съм гласувал на машина, но не смятам, че ще имам някакви затруднения. Гледах на няколко пъти по телевизията подробни обяснения и съм наясно какво трябва да направя“, завърши Христо.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Като в мечтите на всеки Българин беше.Немаше за първи път тумби от чакащи мангали да им платят за да гласуват .Дано изборете тоя път да са честни .Тая циганизация на България требва да се пресече от силни хора.А дано вече .

Comments are closed.

Most Popular