Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникАвария спря тока в Десето ОУ в Перник, машините работят на батерии

Авария спря тока в Десето ОУ в Перник, машините работят на батерии

Aвария по електропреносната мрежа спря тока в 10-о училище „Алеко Константинов” в Перник, но гласуването там продължава. Машините работят в режим на батерии, който може да продължи около 2 часа. Това съобщиха от Районната избирателна комисия в миньорския град.

В училището има четири секции, гласоподавателите могат да упражнят правото си на глас – потвърди секретарят на община Перник Мартин Жлябинков пред местни медии.

„На място сме. Имаме връзка с ЧЕЗ, откъдето потвърдиха, че причината е авария. Има скъсан кабел. Токът ще бъде пуснат. Очакваме да няма проблем с гласуването на хората“, каза още Жлябинков.

121 кандидати за народни представители, с 20 по-малко в сравнение с април, си оспорват четирите депутатски места в област Перник. Те са представители на 22 партии и коалиции. На територията на региона са сформирани 262 избирателни секции, като машинно се гласува в 157 от тях.

Изцяло с хартиени бюлетини гласуват в най-малката община Ковачевци, тъй като там няма секция с над 300 избиратели. Седем са подвижните секции за хора с трайни увреждания – три от тях са на територията на община Перник, две – в Брезник и по една в Трън и Земен. В община Трън жителите на 49 села ще гласуват в сборни секции. Сборни секции има във всички шест общини в Пернишка област, в т.ч. и в най-голямата община Перник, където в една секция ще пускат бюлетини жителите на селата Планиница и Лесковец и на селата Боснек и Чуйпетлово.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular