Sunday, May 19, 2024
HomeНовиниБългарияАвиопревозвач има намерение да възстанови полетите между Русе и София

Авиопревозвач има намерение да възстанови полетите между Русе и София

Редовни пътнически полети между Русе и София има желание да осъществи компанията “ГЪЛИВЕЪР”, която официално е обявила намерението си да експлоатира русенското общинско летище. Това съобщи заместник-кметът по икономика и международно сътрудничество на крайдунавския град Златомира Стефанова.
Близо месец е продължила кореспонденцията между общината и превозвача. Имало е срещи и посещение на място на председателя на Асоциацията на авиационната индустрия Тодор Иванджиков и собственика на “ГЪЛИВЕЪР” Янко Иванов.
Ако намерението се осъществи, полетите ще се изпълняват със самолети ATR 72-600. Те са с капацитет 70 пътнически места.
За да се осъществят редовните полети от Русе до София, общината организира проучване за пътникопотока. За целта са изготвени две анкети, насочени към бизнеса и гражданите.
От кметството призовават всички заинтересовани да помогнат с попълването им. Анкетите ще бъдат разпространени и в други областни градове и общини в региона. Крайният срок е 20 юни тази година.
Стефанова уточни, че намерението на превозвача не включва закупуване на летището. Община Русе ще извърши частичен ремонт на сградата.
Заместник-кметът обясни, че предстои общината и компанията да изпратят съвместно писмо до Министерството на транспорта с молба да се назначи експертна комисия, която да огледа летището и да прецени какво е необходимо за функционирането му./БТА

RELATED ARTICLES

Most Popular