Tuesday, May 14, 2024
HomeРегионКюстендилАдреналин и емоции на писта „Пауталия” в третия кръг от националния картинг...

Адреналин и емоции на писта „Пауталия” в третия кръг от националния картинг шампионат

38 пилоти  от 7 класа влязоха в спор на кюстендилското трасе

Кюстендилската писта “Пауталия” през уикенда бе домакин на третия кръг от националния шампионат на БФК- Национални Картинг Серии 2021г. На старт в спор за призовите места застанаха 38 български пилоти в в класовете- KZ Open, KZ-2, No Gear Open, Rotax Senior, Rotax Junior, Mini и Mini BG, които дадоха всичко от себе си по 889- метровото трасе.

За пореден път домакините от КК “Кюстендил” в лицето на Тошо Аначков предоставиха отлично подготвена пистата, а надпреварата премина при много добра организация.

Юлиян Серафимов бе над всички в кралския клас KZ-2, като спечели и двата манша. Зад него се наредиха Искрин Арабаджиев и Любомир Гърков.

Победител в клас KZ Open стана Кирил Димитров, оставяйки зад себе си Петър Делчев и Калин Марков.

В клас No Gear Open състезанието бе крайно интересно и в двете надпревари. След няколко наказания и технически проблеми, победител в общото класиране за кръга стана Кристиян Димитров, следван от Юлиян Димитров и Томи Хаджийски.

Много драма предложиха и състезателите в Rotax Senior. След здрава битка, гонитба и наказания победата отиде у Дейвид Митов, пред Петер Мюлер от Германия и плевенчанката Лора Христова. След финала обаче тя получи 2 наказания, което я прати на 4-та позиция, зад Дейвид Митов и Люсиян Савов.

В Rotax Junior убедително победата взе Данислав Арсов. Той спечели и двете неделни състезания с голяма преднина и така излезе начело в шампионата. Второто място грабна Калоян Генов, а Васил Апостоловски от Северна Македония остана трети.

В Mini победител стана участвалият за първи път у нас тази година Любослав Руйков, пред Христо Младенов и Слави Минков. Във втората надпревара обаче Минков, който е лидер в шампионата, успя да го изпревари и завърши първи, с което си осигури 2-ата позиция в общото подреждане за кръга, пред Младенов.

При най-малките в Mini BG първа победа за сезона записа Пресиян Стоянов, след като спечели и двата манша. След него се наредиха Калоян Гьошев и Деан Дамянов.

Успоредно с надпреварата Българска федерация по картинг организира първото по рода си събитие за Кюстендил- „Не на агресията в обществото”. На него на картинг писта “Пауталия” дойдоха доста малки момчета и момичета, които чуха интересни неща за картинг спорта,  видяха демонстрации и се докоснаха до картинг машината. “Щастлив съм да съм на пистата в Кюстендил заедно с бъдещите пилоти на България”, сподели председателят на БФ по картинг Росен Даскалов. Той добави, че следващия 4-ти кръг, който по календар отново е в Кюстендил и е заложен за 3-4 юли, може да бъде преместен за 9-10 юли, като това предстои да бъде обсъдено и потвърдено.

Краси Ценкова

RELATED ARTICLES

Most Popular