Friday, May 17, 2024
HomeРегионБанскоАлександра Полежанова от Банско ще представя България на международен конкурс

Александра Полежанова от Банско ще представя България на международен конкурс

Александра Полежанова от Банско ще представя България на юбилейния 10-ти международен конкурс за млади читатели „Живая классика”.

Тя спечели националния етап на конкурса в категория „Руски език като чуждестранен” и по този начин завоюва правото да се състезава за България на финала в Москва. Участниците в конкурса се представят с откъс от литературно произведение на руски език и се оценяват от изявени руски артисти, режисьори и общественици.

Александра Полежанова за втори път ще се бори за призово място на финалния етап на състезанието. Миналата година тя също представи България и спечели зрителския вот. Международният конкурс „Живая классика” се провежда под егидата на руското министерство на просвещението и е изключително авторитетен и популярен. В него ежегодно участват над два милиона младежи до 17-годишна възраст от над 80 държави. Най-атрактивната категория е на участниците, за които руският език е чуждестранен.

Александра Полежанова се представи отлично и като вокалистка в Националния конкурс „Път към славата” в София, където спечели медал и диплом за джаз импровизация и за песен от филм.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular