Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаАнсамбъл „Дупница” отново спечели голямата танцова награда на София

Ансамбъл „Дупница” отново спечели голямата танцова награда на София

Фолклорният танцов ансамбъл „Дупница”  спечели 14-ия конкурс за голямата танцова награда на София. Възпитаниците на хореографите Воин и Галя Войнови завоюваха присъжданото от Сдружението на танцовите дейци отличие, след като 2019 г. за първи път спечелиха голямата танцова награда на София.

Дупничани се прибраха с 6 статуетки и 3 грамоти за още няколко челни места в класацията. Талантите от втора възрастова група на ДЮТА „Дани” са на второ, а от първа възрастова група – на трето място.

„Преди 3 г. взехме голямата танцова награда на София и сега тя пак е в Дупница, което е голям успех.  Отделно момчетата от големия ансамбъл получиха медали за най-добро изпълнение на „Шопски танц”. Отличията им бяха дадени  организатора на конкурса академик Красимир Петров. Най-малките -децата от първа възрастова група, бяха наградени за най-добро сценично поведение. Големият ансамбъл получи и отличието за най-красивата носия – каракачанската”, съобщи главният художествен ръководител на формациите Воин Войнов.

Отличията са завоювани с „Каракачански танц”, „Детски смесен танц”, „Северняшки танц”, танцът „Дули, Дули” и музика на Боян Боянов, съобщават организаторите на оспорвания конкурс.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular