Sunday, May 19, 2024
HomeРегионПерникАнтиплакатна боя пази чисти стълбовете в Перник

Антиплакатна боя пази чисти стълбовете в Перник

62 стълба за улично осветление по улица „Рашо Димитров“ в Перник бяха механично почистени и третирани с антикорозионна защита с хидроизолационни, киселиноустойчиви и абразивоустойчиви качества. Работата продължава в централната градска част и по ул. “Софийско шосе”, където 281 стълба ще бъдат обработени с комбинирана антиплакатна и антикорозионна защита. Към тях са включени и 4 светофарни уредби. Работата в центъра на града започна от централния градски площад и ще продължи по ул. „Търговска“, като навсякъде се извършва почистване на основата и монтаж на липсващи ревизионни капаци.

Избраната технология на изпълнение предлага дълготрайна антикорозионна защита на открити метални конструкции, затрудняване лепенето на плакати, както висока степен на устойчивост против химични и механични въздействия.

Ръководството на Община Перник ще работи в бъдеще всички метални стълбове на уличното осветление да бъдат обработени с тази технология. Така съоръженията ще изглеждат по-добре и ще удължи и срокът им на експлоатация.

„Всички забелязваме как недобросъвестни граждани поставят рекламите си върху стълбове на уличното осветление. Това, освен че не изглежда добре естетически, е и нарушение, тъй като те не са обозначени като места за лепене“, каза кметът Владимиров. Той добави, че боядисването на стълбовете в целия град ще върви поетапно. „Към момента се подготвя процедурата за довършването на работата по ул. „Рашо Димитров“ и започването й по ул.“Младен Стоянов“ и бул. „Юрий Гагарин“, каза още Станислав Владимиров и подчерта, че Общинският инспекторат ще следи за нерегламентирано лепене в целия град.
RELATED ARTICLES

Most Popular