Friday, May 17, 2024
HomeРегионБлагоевградАрестуваха петима дупничани при скандал в Дамяница

Арестуваха петима дупничани при скандал в Дамяница

Разложанин поряза опонент с моторен трион, набиха благоевградчанин в дискотека

Служители от областната дирекция на МВР в Благоевград изясняват обстоятелствата около няколко скандала и хулигански прояви, възникнали през последните два дена. Около 5,35 часа в РУ-Сандански е съобщено, че на улица в струмянското с. Микрево група мъже чупили и хвърляли по домовете стъклени бутилки, а един от тях е носел и размахвал самоделен остър предмет, отправяйки закани към 32-годишен от селото. След незабавно проведени издирвателни действия той и още четирима от селото, участвали в хулиганските прояви, са задържани.
Минути преди това, към 5,30 часа, в двора на къща в с. Дамяница, община Сандански, е възникнал скандал и физическа саморазправа между мъж и жена от Дупница, отседнали в дома, и група мъже. Пристигналите незабавно на място полицейски служители задържали петима мъже от Дупница и един от Перник. Съставен им е акт по УБДХ. При трети случай, отново рано сутринта – към 5 часа, в РУ-Благоевград е получен сигнал за физическа саморазправа пред нощен клуб в града. При инцидента е пострадал 36-годишен благоевградчанин, на който е оказана медицинска помощ и е освободен за домашно лечение.
Онзи ден полицейски служители от РУ-Разлог задържали 33-годишен от града, който към 21,50 часа бил в центъра на скандал с 48-годишен, също от Разлог. При свадата по-младият замахнал с работещ моторен трион и причинил порезна рана в предмишницата на дясната ръка на опонента си. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ-Разлог. По случаите са образувани досъдебни производства, работата по които продължава под наблюдението на прокуратурата.

RELATED ARTICLES

Most Popular