Friday, May 17, 2024
HomeРегионСамоковБаскетболните национали се срещнаха с децата от школата на Рилски спортист

Баскетболните национали се срещнаха с децата от школата на Рилски спортист

Супер подарък за кмета на Самоков – топка с автографите на баскетболните национали преди мача с Литва

Мъжкият национален отбор по баскетбол на България се срещна с децата от школата на Рилски спортист тази сутрин в „Арена Самоков“, където тимът е на лагер преди предстоящите мачове от квалификациите за Световното първенство за мъже през 2023 година. Децата имаха възможност да поговорят с играчите на селекционера Росен Барчовски, както и да си вземат картички с автографи от тях.
Националният отбор по баскетбол на колички ще бъде специален гост на двубоя между България и Литва. Мъжкият национален тим ще излезе срещу силния състав от прибалтийската държава на 1 юли в 19:00 часа в “Арена Самоков”. Мачът е предпоследен от първия етап на квалификациите за Световното първенство през 2023 година. Входът за деца от школите е свободен, стига отборите да бъдат предварително организирани. Билетите са с цена 5 лева. Всички фенове, които дойдат на мача в “Арена Самоков” ще получат и плакат на отбора.
На 4 юли в Сараево националите ще гостуват на Босна и Херцеговина. И двата двубоя ще бъдат предавани пряко в ефира на Нова Спорт.
Националите по баскетбол на колички се прибраха преди дни именно от Сараево, където записаха най-големият успех на този спорт у нас до момента – трето място в Дивизия С на Европейското първенство. В босненската столица те постигнаха три победи.
На почивката на мача с литовците капитанът на отбора ни Николай Ваклинов ще връчи и купата за трето място от Сараево на президента на БФБаскетбол Георги Глушков.
Същевременно играчите на мъжкия национален отбор продължават да тренират усилено при много голям интерес от медии и местни жители в Самоков.
Кметът на Самоков Владимир Георгиев посети тренировка на националния отбор по баскетбол, за да им пожелае успех в предстоящия мач с Литва от световните квалификации при мъжете.
Градоначалникът изкаа благодарност към треньора Росен Барчовски и националите за топлото посрещане и страхотния подарък, който му направиха – баскетболна топка с автографите на всички състезатели.
“Радвам се, че са избрали Самоков и комплекс „Арена” за подготовката си и за важния двубой, който предстои. Заслуга за това има и ръководството на баскетболен клуб „Рилски спортист”, чиято политика за развитието на баскетбола постави отбора от Самоков сред водещите в този спорт! Ние, като местна власт и собственици на базата, се стараем в хотела и залата да предложим много добри условия за лагер и тренировки на представителния отбор на България по баскетбол и му пожелаваме да надделее над противника си в петък.
Използвам случая да приканя всички да бъдем на мача на България – Литва на 1 юли от 19.00 часа в зала „Самоков”. Нека изпълним залата с атмосфера и енергия, за да подкрепим националите ни да се класират за втората фаза на квалификациите за Мондиала през 2023 година!”, заяви кметът Георгиев.
Междувременно стана ясно, че топ играчът Александър Везенков вече тренира наравно с всички останали от мъжкия националния отбор в Самоков. Тренировката посети и президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

RELATED ARTICLES

Most Popular