Friday, May 17, 2024
HomeРегионБезстопанствени коне съсипват посеви в Рилското корито

Безстопанствени коне съсипват посеви в Рилското корито

Оставени без надзор коне съсипват посеви в Рилското корито. Безстопанствени коне се движат в нивите с жита и други есенни култури. На няколко места животните са скъсали и електропастирите около посевите. Разхождат се и по пътя за Рила и Рилския манастир и са опасни за преминаващите коли, оплакаха се жители на село Смочево.

Хора от района споделят, че коне са им съсипали градини, лозя и други насаждения. Потърпевши апелират да се приложи някогашната практика безстопанствени животни да се задържат принудително, а собствениците да бъдат санкционирани. Във връзка с набези на конете отпреди няколко са уведомени контролните органи. По случая работи управлението на полицията в град Рила.

Стана ясно, че след реакция в социалните мрежи от събота собствениците са предприели мерки и животните са прибрани. „Засега конете са прибрани, но не знаем докога ще бъде така. Те са на няколко души от Рила и Кочериново. Не са регистрирани. Ползват ги като работен добитък”, казаха хора от района, които искат да останат анонимни.

Живеещи в Рилското корито призоваха шофьорите да внимават, тъй като животните изскачат и по пътя и създават предпоставки за пътни инциденти.

RELATED ARTICLES

Most Popular