Saturday, May 18, 2024
HomeСпортБеласицазагуби с 0:1 от Дунав, русенци посветиха победата на малкия Венци

Беласицазагуби с 0:1 от Дунав, русенци посветиха победата на малкия Венци

На стадион „Арена Симитли” се игра мачът от 8-ми кръг за първенството на Втора професионална лига между отборите на Беласица (Петрич) и Дунав (Русе).

В отбора на домакините не взе участие наказаниятКуфреЕта. Това се отрази осезателно на петричкия тим, особено в халфовата линия, където той оперира много успешно, с неизчерпаема енергия е по време на двубоите и има много силен шут, с което озорва противниковите вратари. За разлика от предишния мач срещу Марица, в основния състав този път бяха Атанас Димитров и Мартин Тодорски, които се отчетоха по достоен начин за оказаното им доверие.

През първата част на срещата се създадоха много малко голови ситуации пред двете врати. При резултат 0:0 непростим пропуск за отбора на Беласица направи Мариян Вангелов, който отблизо не успя да огорчи вратаря на Дунав Дамян Дамянов. В 39-та минута се получи нещо неочаквано за футболисти и фенове на Беласица. Тогава Стоян Предев изведе ветерана Мирослав Будинов, който се освободи от защитата на Беласица майсторски и от 15-тина метра изпрати топката в мрежата на вратаря Кирил Георгиев за 0:1. Този гол се оказа единствен до края на първата част на мача.

След почивката наставникът на петричкия тим Петър Колев, който водеше отбора на Беласица след изтекло наказание, пусна в игра Аспарух Смилков, Аспарух Шамкалов, Живко Димитров, Христо Петров и Благовест Данчев. Последният е новото попълнение в отбора на Беласица и дебютира с фланелката на петричкия тим именно в този двубой. Играта на отбора се оживи, но опитите на петричките футболисти бяха парирани навреме от добре затворилите се отзад футболисти на Дунав (Русе). Нови пропуски за отбора на „Беласица” направиха Живко Димитров и Запро Динев. Най-чистото голово положение за домакините бе в 4-тата минута от даденото от главния съдия Венцислав Митрев продължение, когато Аспарух Смилков(много деен по време на престоя си на терена) центрира от ъглов удар в наказателното поле на гостите, включилия се защитник Валентин Костов насочи топката с глава към Запро Динев и намиращият се на втора греда петрички нападател изпрати кълбото на сантиметри встрани от вратата на Дамян Дамянов.

Така с гол на Мирослав Будинов в 39-та минута отборът на Дунав (Русе) спечели трите точки, без да е надиграл отбора на Беласица и при това положение вече заема 8-мо място с 12 спечелени точки, а отборът на Беласица е13-ти с 8 точки, записвайки четвърта загуба от началото на първенството.

За отбелязване е, че невероятните фенове на Беласица, които и този път бяха над 300, пропътуваха разстоянието до Симитли с надежда да бъдат зарадвани от техните любимци, но се излъгаха от слабата и безидейна игра и загубата, която инкасираха от посредствен отбор, какъвто е този на Дунав (Русе). Част от организираните привърженици останаха след мача да потърсят сметка на ръководещите ОФК Беласица докога ще бъдат свидетели на такава безлична игра и какви мерки смятат да вземат за в бъдеще. Единодушно е мнението на петричките фенове, че час по-скоро трябва да се привлекат двама класни нападатели, за да излезе отбора от това незавидно положение.

След мача Мартин Ковачев – изпълняващ функциите на старши треньор на Дунав (Русе) сподели: „Стана двуостър мач, като нагласата ни бе за победа, защото от четири гостувания извън Русе сме спечелили 10 точки. Поздравявам футболистите, на които гласувах доверие в този мач за сърцатата игра, и след като изпълниха указанията ми, победата е налице. Като цяло и двата отбора създадоха много малко голови положения. След гола, който отбеляза Мирослав Будинов, се затворихме отзад и заиграхме на контраатаки. Като цяло, според мен, стояхме по-добре на теренапрез целия мач. Тази победа посвещаваме на загиналия 11-годишен футболист Венцеслав Георгиев, починал след поразяване от мълния. Дано момчето да е на по-добро място”.

Ето какво написаха в социалната мрежа футболистите от Дунав:

„Това беше за теб, малки драконе!

Преди мача имаше голямо колебание дали изобщо да пътуваме за този двубой. Футболистите ни сами решиха да играят и да дадат всичко от себе си в чест на нашия ангел, който изгубихме завинаги“.

Беласица: Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Мартин Русков, Валентин Костов, Виктор Ергин, Атанас Димитров, Мартин Тодорски, Владимир Гогов , Аксел Таонса, Запро Динев, Мариян Вангелов (Аспарух Смилков, Аспарух Шамкалов, Живко Димитров, Христо Петров, Благовест Данчев)

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular