Saturday, May 18, 2024
HomeСпортБеласица посече Бдин с 4:0 и вече е извън опасната зона

Беласица посече Бдин с 4:0 и вече е извън опасната зона

 

С натиск на футболистите на Беласица протече мача за първенството на Втора професионална лига срещу отбора на Бдин(Видин). Още след първия съдийски сигнал на Георги Иванов футболистите на домакините от Петрич се настаниха в половината на гостите и обстрелваха от различни позиции противниковата врата. Първото чисто голово положение комитите проиграха в 5-а минута, когато отлично играещият в този мач Васил Божинов укроти от въздуха с гърди топката, навлезе в наказателното поле на гостите, пусна топката към свободния Мариян Вангелов, но той от 2-3 метра я изпрати в тялото на Димитър Стоименов. В 8-ма минута неудържимият Атанас Карачоров тръгна по десния фланг на скорост, навлезе в наказателното поле на гостите, центрира, и този път Мариян Вангелов с глава не сгреши за 1:0. На два пъти вратарят на Бдин се намеси навреме и предотврати нови попадения. В 15-а минута Мартин Тодорски от 25 метра насочи топката фронтално към противниковата врата и стражът Димитър Стоименов довкара кълбото за 2:0. До края на първата част вреше и кипеше пред вратата на видинчани, но ударите на  Аксел Таонса, Васил  Божинов и Аспарух Смилков не донесоха нови попадения.

След почивката отново по-добрият отбор на терена бе този на Беласица. В 53-та минута Аксел Таонса отдясно проби защитата на гостите, пусна кълбото към Васил Божинов и той със страхотен шут го изпрати в горния десен ъгъл за 3:0. Четвъртото попадение във вратата на Бдин отбеляза Аспарух Смилков в 76-та минута, който от 35-36 метра отдясно насочи топката в далечния ъгъл на вратаря Димитър Стоименов и кълбото се спря в мрежата – 4:0.

В този мач участие не взеха  Куфре Ета, Живко Димитров и Симеон Бояджиев заради контузия.

Отборът на комитите бе ръководен от помощник треньора Евелин Петков заради наложено наказание на старши треньора Светлан Кондев от ДК на БФС София.

Над 3000 зрители изгледаха победата на Бела. Дебют в официална среща направиха завърналия се Иван Марчев, Васил Божинов, Андон Гущеров, Петър Кепов.

С тази победа отборът на Беласица вече е на 13-о място с 24 точки и е извън опасната зона на изпадащите.

След мача старши треньорът на Бдин(Видин) Николай Цветков-Демона сподели: „Дойдохме с намерение за победа в Петрич. За жалост, не се получи. Отборът на Беласица ни надигра и напълно заслужено спечели трите точки. Не успяхме да картотекираме вратаря Велко Маркович и така ползвахме резервата Димитър Стоименов, който допусна много груби грешки. Шансовете за оцеляване значително намаляха но битката продължава-има още много мачове“.

Светлан Кондев, старши треньор на Беласица: „Отлично изигран мач от страна на футболистите, на които беше гласувано доверие. Това, което тренирахме, се приложи на терена в мача срещуБдин. Надиграхме напълно отбора на гостите. Приложихме нападателен футбол. Отбелязахме четири гола, а можеше и още. В този час участие не взе Куфре Ета, който е с контузия от контролния мач срещу Пирин (Благоевград) и в момента е с ботуш на крака заради разкъсване на връзки на глезена. Дадох почивка на футболистите до вторник“.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular