Friday, May 17, 2024
HomeСпорт„Беласица” претърпя загуба след две попадения на бившия си играч Васил...

„Беласица” претърпя загуба след две попадения на бившия си играч Васил Тачев

В мач от 6-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига на стадион „Орчо войвода” в Панагюрище се срещнаха отборите на местния „Оборище” и „Беласица” (Петрич). Този мач бе от изключително голямо значение за петричкия тим, който до момента беше без загубена точка от петте изиграни срещи от началото на първенството и беше на върха на таблицата.

Срещата започна с натиск за отбора на домакините, които чрез бързите си контраатаки създаваха главоболия на петричката защита чрез отличната игра на капитана Георги Нетов най-вече по левия фланг. Така стана и първият им гол в мача, отбелязан в 9-ата минута. Тогава Георги Нетов се озова пред наказателното поле на гостите, финтира изпречилия се техен защитник Иван Иванов, навлезе навътре и насочи остро топката в наказателното поле и бившият футболист на „Беласица”, сега в „Оборище”, Васил Тачев с пета в стил „Меси” изненада вратаря Кирил Георгиев за 1:0. Петричанинът само вдигна ръце и не изпадна в екстаз, както го правят всички негови колеги, като при това положение явно радостта му не бе пълна, защото попадението бе срещу родния му тим. След това футболистите на „Беласица” заиграха на по-високи обороти най-вече чрез Живко Димитров. В 16-ата минута Георги Кременлиев спря устремилия се към вратата на домакините Живко Димитров и изби топката в корнер. Последва отлично центриране на Димитров в наказателното поле на „Оборище”, но Патрик Попов не успя от няколко метра да огорчи стража на „Оборище” Стилиян Георгиев. Четири минути по-късно Патрик Попов бе изведен срещу вратаря на „Оборище” и вместо да изравни резултата, той изпрати топката в аут. Минута по-късно Валентин Костов след триходова комбинация на домакините се изпречи навреме пред Георги Нетов, преди той да стреля отблизо. В 23-тата минута комбинация на гостите, подета от Валентин Костов, бе продължена към Живко Димитров, той към Йордан Тодоров, пас към Патрик Попов и нападателят на петричкия тим бе изпреварен за миг от Даниел Чаушев. Появиха се и първите груби прояви от страна на домакините. В 25-ата минута Христо Кирев подкоси много жестоко Иван Иванов пред очите на главния съдия Георги Иванов, който вместо да реагира адекватно, подмина нарушението, дори и след като лекарски екип навлезе на терена с носилка, поради което бе прекъсната играта за няколко минути. Контузията на петричкия защитник с оказа много тежка и той бе подменен принудително от Кирил Киров. Нов пропуск за гостите направи Патрик Попов, след като в 28-ата минута Аспарух Шамкалов му насочи топка в наказателното поле срещу противниковия вратар. В 34-тата минута след центриране отдясно в наказателното поле на „Оборище” добре играещият и в този мач Симеон Бояджиев майсторски отклони кълбото и Живко Димитров с глава го насочи в далечния ъгъл за 1:1. В самия край на полувремето Патрик Попов направи трети непростим пропуск отблизо срещу вратаря на домакините. Така вместо да си решат мача още през първото полувреме, футболистите на „Беласица” се оттеглиха на почивка при равенство – 1:1.

През втората част на мача обстановката на терена стана доста нажежена. Футболистите на „Оборище” се затвориха отзад и търсеха напред пролуки при контраатаки чрез Георги Нетов и Васил Тачев. Петричките футболисти бяха по-свежи, по-добре физически и по-често изграждаха атаки пред вратата на домакините. В 50-ата минута главният съдия показа жълт картон на Живко Димитров за груба проява, според него, срещу Стенислав Георгиев. Това предизвика учудване и реакции от страна на треньорския щаб на „Беласица”. В 53-тата минута Аспарух Шамкалов бе повален от Стенислав Георгиев и главният съдия не наказа нарушителя. Постепенно футболистите от гостуващия тим изнесоха играта в половината на домакините и често се оголваха отзад. В 77-ата минута капитанът на домакините Георги Нетов напредна с топката в лявата половина на терена и по диагонала я насочи към Васил Тачев, треньорският щаб и футболистите на „Беласица” извикаха засада, но главният арбитър Георги Иванов бе на друго мнение. Васил Тачев се възползва от ситуацията, овладя кълбото и очи в очи срещу вратаря Кирил Георгиев го простреля с десния крак за 2:1. Две минути преди редовното време Кирил Киров игра като начинаещ и отблизо изпрати топката високо над вратата на домакините, вместо да изравни резултата. Така при по-добра игра през целия мач за отбора на „Беласица” футболистите на „Оборище” спечелиха трите точки, които бяха резултат от двете попадения на петричкия нападател Васил Тачев, които той посвети на сина си Стоян по случай третия му рожден ден. Интересно как част от господата от петричкия клуб, които наблюдаваха мача, се чувстваха, след като прокуденият от тях Васил Тачев наниза две попадения и по този начин нанесе първата загуба на „Беласица” през новото първенство. Това, разбира се, не е единственото място, където отборът на „Беласица” заради неадекватни решения на отговорни длъжностни лица завършва официалните си срещи със загуби от попадения на бивши техни футболисти.

След мача старши треньорът на мъжкия отбор на ОФК „Беласица” Саша Симонович сподели: „С голяма молба сме към съдийската комисия да не назначава повече на наши мечове съдии като Георги Иванов. Той спести два червени картона на домакините и позволи на футболистите на „Оборище” да симулират и да се търкалят по земята, губейки ценно време, за да се докопат до успех. Опитах се да подканя главния арбитър за по-бързо реагиране при фаулове от негова страна и получих жълт картон. Такива дербита трябва да се поверяват само на безпристрастни футболни арбитри като Димитър Буров. Жалко че продължаваме да не си реализираме многобройните голови положения. Има още много мачове до края на първенството и се надявам при безпристрастно съдийство и реализация на головите ситуации да останем на върха на таблицата. Сериозно контузения ни футболист Иван Иванов оставихме в София, за да му бъде извършен обстоен медицински преглед след ЯМР.

„Беласица”: Кирил Георгиев, Марин Георгиев, Симеон Бояджиев, Валентин Костов, Аспарух Шамкалов, Мартин Русков, Марти Таушанов, Патрик Попов, Живко Димитров, Йордан Тодоров, Иван Иванов (Кирил Киров, Атанас Чепилов, Лъчезар Дафков, Димитър Иванов)

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular