Friday, May 17, 2024
HomeРегионПерникБелослава Пенчева, Джовани Евстатиев и Кристиян Иванов са най-любознателните читатели в Перник

Белослава Пенчева, Джовани Евстатиев и Кристиян Иванов са най-любознателните читатели в Перник

Регионална библиотека „Светослав Минков” ги отличи с наградата „Откривател на книги и познание”

Регионална библиотека „Светослав Минков” в Перник връчи награди на трима от най-любознателните си читатели. Наградата е наречена „Откривател на книги и познание”. С нея библиотеката реши да поощри не само четящи хора, а такива, които търсят и успяват да намерят в книгите познание. Тримата отличени са Белослава Пенчева – ученичка в 3-ти клас в ОУ „Св. Иван Рилски”, Джовани Евстатиев, който тази година завърши ПГТС „Арх. Йордан Миланов”, и журналистът Кристиян Иванов. Наградите – специална грамота и книга, бяха връчени на тържество в читалнята.

Третокласничката Белослава Пенчева е един от най-активните читатели на Детския отдел. Освен че чете много книги, има подчертан интерес към работата на библиотекаря. Няколко дни беше доброволец в Детския отдел. Любознателната Белослава получи специална покана от библиотекарите да разгледа всички отдели и „тайни места” като книгохранилищата в библиотеката.

Джовани Евстатиев тази година бе абитуриент. Той е един от най-активните читатели в Заемната за възрастни. През 2019 г. направи дарение в библиотеката, което включваше само нови книги в сферата на предприемачеството. Джовани има подчертан интерес към развитието на бизнеса и инвестирането. Търсенето на определени заглавия от него стана причина библиотеката да закупи няколко нови заглавия в сферата на икономиката и финансите.

Кристиян Иванов е един от дългогодишните редовни читатели на библиотеката. Той е сред хората, които най-често посещават читалнята. Работата му като журналист му помага много в търсенето и намирането на интересни теми и материали. Кристиян работи като репортер в „България днес”, като преди това минава през школите на в. „Труд”, „Поглед” и „168 часа”. Умел разказвач на истории, Кристиян, заедно с още трима свои колеги, написа книга за футболната легенда Георги Аспарухов- Гунди, която счупи рекорд по продажби и която той дари на библиотеката. В съавторство той написа и книга за участието на българския национален отбор на световните първенства със заглавие „Българи, юнаци” и биографичната книга за Трифон Иванов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular