Friday, May 17, 2024
HomeСпортБибишков спечели първа купа с Ювентус

Бибишков спечели първа купа с Ювентус

Българският талант с корени от Петрич Марсел Бибишков се разписа за първи път за Ювентус. Нападателят игра за отбора до 17 години, който спечели турнир в Берлин с домакин Унион.

На полуфинала младите “бианконери” победиха Борусия Мьонхенгладбах с 1:0, а в мача за трофей се справиха с Порто след дузпи.

В редовното време финалът завърши без попадения и се стигна до дузпи, при които Ювентус спечели с 5:4. Един от 11-метровите удари реализира именно Бибишков.

“Перфектно начало на сезона. Ще ставам все по-добър оттук-нататък”, написа Марсел на профила си в Инстаграм.

Синът на футболната звезда от Марикостиново Крум Бибишков премина в гранда от Торино в началото на юли след пробен период.

Тийнейджърът дебютира с екипа на „орлетата“ в мач за Купата на България срещу Чавдар Етрополе, когато бе на 15 години, като през изминалия сезон игра два пъти и в efbet Лига за Пирин – при победата с 1:0 над Лудогорец и загубата с 2:4 от Ботев Пловдив.

Освен с Марсел Бибишков, Юве привлече в школата си още 16-годишните Енцо Койтген от Антверп и Идрис Амара Сила от френския Жана Д’Арк де Дранси и 17-годишния Бруно Кроус от Еспаньол.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular