Sunday, May 19, 2024
HomeРегионСамоковБиляна Дудова: Класирането в топ 10 на Балканите ме мотивира да продължавам...

Биляна Дудова: Класирането в топ 10 на Балканите ме мотивира да продължавам да печеля титли

Класирането в топ 10 на анкетата “Спортист на Балканите” мотивира Биляна Дудова да продължава да поддържа високото ниво и през следващата 2022 година. Българката заяви в интервю за БТА, че в борбата след всяко състезание се започва от нулата, а тя има огромно желание да защити титлите си в категория до 59 кг на Европейското и Световното първенство.
“Изненадана съм много приятно. Не очаквах подобно признание, защото през тази година на Балканите имаше и много олимпийски шампиони. Наистина съм изненадана, но в същото време се радвам, че бях класирана в топ 10”, заяви Дудова за БТА.
Българската националка, която завърши на първо място в ранглистата на Международната федерация за категория до 59 кг, вече има четири европейски титли при жените и една до 23 години, a световната беше първа в нейната кариера. Тя има едно второ място от Будапеща 2018 и смята, че само липсата на състезания по време на пандемията я е лишила от златото по-рано.
“Още преди три години бях на косъм от златния медал. Беше въпрос на време да го спечеля, защото нямаше световни първенства известно време. За този сезон се подготвих много добре с личния ми треньор Георги Калчев и успях да си изпълня мечтата”, продължава Дудова.
“Класирането в топ 10 на най-добрите спортисти на Балканите ме мотивира още повече. В борбата след всяко състезание отново започваме от нулата, така че ми предстои много работа. Целта е една и тя е защита на титлите, без значение колко на брой са те”.

RELATED ARTICLES

Most Popular