Sunday, June 2, 2024
HomeРегионПерникБиляна Йотовска се включи в залесяването на "Максим табан" в Перник

Биляна Йотовска се включи в залесяването на “Максим табан” в Перник

Фитнес моделът доведе и 12-годишната си дъщеря Никол

Фитнес моделът Биляна Йотовска се включи в залесяването на “Максим табан” в Перник. Над 3000 медоносни дръвчета бяха засадени на терена, който е бивш рудник. В инициативата се включиха местни жители и доброволци от „Гората. бг”.
Биляна Йотовска участва заедно с 12-годишната си дъщеря Никол. Семейството е ориентирано към природата и здравословния начин на живот.

„Признавам си, не беше лесно, но двете с Никол успяхме да засадим 15 дръвчета! Страхотно е, че толкова много родители дадохме добър пример на децата си!
Мястото, където садихме дръвчета е бивш рудник засипан с камъни и почва преди десетки години, затова и засаждането на гора там е важно. Теренът е много беден, на 15 сантиметра излизат камъни, въглища и сгурия. Вярвам, че с избрани подходящи видове дръвчета, с помощта на децата и грижата, която община Перник ще положи впоследствие, след време тук ще има прекрасна горичка. Дърветата са въздух, сянка, вода и добро! Трябва да се грижим за нашата природа“, написа Йотовска в личния си профил във фейсбук.

За зелената инициатива от „Гората.бг” бяха осигурени над 5000 дръвчета – люляк, акация, липа, златен дъжд, явор, орех, бор, както и още над 2000 горски дръвчета – подарък за всички желаещи.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular