Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионРадомирБлаготворителен събор ще набира средства за храма "Св. Петка" в Бобораци

Благотворителен събор ще набира средства за храма “Св. Петка” в Бобораци

С благотворителен събор ще се набират средства за продължаване на ремонта и реставрацията на храма „Св. Петка” в радомирското село Бобораци. Събитието се организира от Църковното настоятелство и Инициативен комитет, с подкрепата на общините Радомир и Перник, и ще се проведе на 28 август.

Целта на организаторите е оповестена като “да възвърнем българщината, да не забравяме традициите и най- важното – да помогнем за ремонта и реставрацията на местния храм”. Те са нарекли събора „В Бобораци на мегдана”. Над 350 участници от областите Перник, София, Кюстендил и Благоевград ще представят фолклор, обичаи и занаяти, ще звучат любими гласове от Граово и България, разказа Иванка Василева – гл. експерт в община Перник.

„Идеята е да събудим доброто у хората с благотворителна цел. Като гост-изпълнители ще се включат Денис Махуров, Орлин Делибалтов, Ива и Велислава Костадинови, обичаните граовски певци Габриела Миланова – една млада изпълнителка, всеизвестният Георги Гьолски, нашето прекрасно момиче Валерия Момчилова. Голямата формация „Майсторите на танца” също ще направи един благотворителен концерт.”, каза Василева.

Бусинската сръчкотилница, пътуващото читалище на Ивайло Шопски, кулинарни изложби ще съпътстват празника. Организаторите препоръчват облеклото за събора да бъде фолклорна носия или част от нея./БНР

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular