Monday, June 17, 2024
HomeРегионКметът на Самоков В. Георгиев провери изграждането на колектора

Кметът на Самоков В. Георгиев провери изграждането на колектора

От понеделник /16.08./ ще бъде затворено кръстовището на Легето, срещу Лавка в Самоков. Това е във връзка с реализацията на проекта за изграждане на канализация в квартала.

Кметът Владимир Георгиев се срещна с ръководството на фирмата – изпълнител „Парсек”, за да коментират бавната работа по колектора и сроковете, в които ремонтните дейности трябва да приключат. На място те показаха на кмета, че заради множеството подземни комуникации в района, трябва да се работи по-внимателно. По трасето на колектора ще се изграждат и две ревизионни шахти, което е най-трудоемко и бавно. Едната е на кръстовището на „Захари Хаджигюров” и „Авксентий Велешки”. Другата ще бъде на кръстовището с ул. „Отец Паисий”. Работата по нея ще започне от понеделник 16 август. При ремонта ще бъде затворена цялата отсечка на Захари Хаджигюров”, между „Отец Паисий” и Захарий Зограф”. От фирмата се ангажираха пред кмета изграждането на шахтата да приключи до края на август. Кметът от своя страна заяви, че цялата строителна дейност трябва да завърши преди началото на новата учебна година, за да не се затруднява придвижването на учениците до училище „Кирил и Методий”.

Средствата за изграждане на колектора са осигурени чрез външно финансиране. Община Самоков получи 420 хил. лв. по искане на кмета Владимир Георгиев, подкрепено от получените множество жалби за наводняване на имоти в района. Изграждат се 226 метра от главен колектор 2, както и 185 м отливен канал. След приключване на строително-ремонтните дейности на даден участък се възстановява тротоарната настилка, ще бъде въстановена и асфалтовата настилка.

RELATED ARTICLES

Most Popular