Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаБлаготворителна кампания “Купи и дари” започва в Дупница.

Благотворителна кампания “Купи и дари” започва в Дупница.

Инициативата “Купи и дари” започва от днес в Дупница. Тя се провежда ежегодно през коледните и новогодишни празници, но тъй като във времена като сегашните много българи ще загубят работните си места и доходи, благотворителната кампанията ще се проведе и сега – от 13 до 23 април, обясниха организаторите от „Ротаракт клуб“ Дупница.

„За да ограничим всякакъв контакт и струпване на хора, ще поставим кошници на подходящи места след касите в магазини CBA (ж.к. Бистрица и Горна махала), „Топ маркет“ (ул. “Св. Иван Рилски”) и „Кауфланд“, като няма да поставяме представител на клуба като в досегашните ни кампании “Купи и дари”. Ще разчитаме на медиите и плакатите, поставени на входовете на обектите“, уточниха от „Ротаракт клуб“.

Всеки може да се включи в кампанията, като закупи продукти, които да  остави в кошници. След като се съберат продукти в края на всеки работен ден или през ден, член клуба ще взима събраните дълготрайни хранителни продукти, които ще бъдат директно транспортирани до достъпно обществено място. Там, те ще бъдат разпределени по вид и гражданите на града, които имат нужда от тях, ще могат да вземат от тях напълно безплатно.

RELATED ARTICLES

Most Popular