Monday, June 10, 2024
HomeРегионДупницаБлизо 2000 лв. даряват Ротаракт клуб и фондация ,,Искам бебе” за ин...

Близо 2000 лв. даряват Ротаракт клуб и фондация ,,Искам бебе” за ин витро на нуждаещи се в Дупница

Близо 2000 лв. ще дарят Ротаракт клуб и фондация ,,Искам бебе” за ин витро процедури на семейства с репродуктивни проблеми в Дупница. Сумата е събрана по време на първа по рода си благотворителна кампания.

„На 7 и 8 март заедно с фондация ,,Искам бебе” за пръв път проведохме благотворителна кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”, с която искахме да информираме гражданите на град Дупница за проблема с репродукцията, с който се сблъскват хиляди двойки в България. Изключително щастливи сме да обявим, че събраната сума от кампанията в Дупница е 1923 лв. Кампанията беше част от национална инициатива на Ротаракт клубовете в България, като общата събрана сума на национално ниво е 27 429, 72 лв. Всички дарения ще бъдат предоставени на двойки с репродуктивни проблеми от съответните градове за провеждането на ин витро процедури”, съобщават от клуба.

Младежите ротарианци благодарят на всички дарители за съпричастността към кампанията и оказаната им помощ да бъдат част от сбъдването на нечия най-съкровена мечта – мечтата за рожба у дома. „Щастливи сме, че избрахме да проведем тази кампания за пръв път в Дупница и със сигурност ще продължим и през следващите години. Децата на България са нашето бъдеще. Нека направим всичко възможно, за да ги има”, посочват от Ротаракт клуб.

Кандидатстването на двойките стартира на 13 март и ще се извърши на сайта на фондация „Искам бебе“. Крайният срок за кандидатстване е 27 март. Двойката, която ще получи дарението, ще бъде избрана чрез жребий в присъствието на нотариус. Повече информация за начина на кандидатстването ще бъде предоставена през идните дни.

RELATED ARTICLES

Most Popular