Saturday, May 18, 2024
HomeСпортБоксово шоу в Петрич! Младежите на Локо (Сф) спечелиха Купата на България

Боксово шоу в Петрич! Младежите на Локо (Сф) спечелиха Купата на България

Близо 190 боксьори от цялата страна си дадоха среща на ринга в Петрич в първия кръг от Държавното лично отборно първенство и Купа България при младежите и девойките (до 15 и 18 години).

Интересът към шампионата беше много сериозен, като това личеше и от заявките на клубовете. 128 боксьори от 41 отбора се срещнаха при младежите. Още 61 момичета си оспорваха медалите при девойките.

Началото на турнира бе поставено във вторник. Двубоите бяха проследени и от треньорите на националните отбори, които следяха внимателно изявите на бъдещите попълнения за предстоящите международни турнири.

Локомотив (София) спечели Купата на България от турнира по бокс за девойки до 15 години. Момичетата от столичния клуб грабнаха 4 медала в първия кръг на ДЛОП.

Талантите на „железничарите“ се поздравиха с 2 златни и по един сребърен и бронзов медал, което им отреди първо място. На втора позиция се класираха боксьорките на БК Русе. Те взеха 2 златни и един бронзов медал, докато третото място е за момичетата на Миньор (Перник), които спечелиха по едно златно, сребърно и бронзово отличие.

Локомотив (Сф) спечели и втора Купа на България от турнира в Петрич. След като заеха първото място в срещите при 15-годишните девойки, боксьорките от столичния клуб бяха над всички и при по-големите, до 18 години.

Представителките на Локомотив спечелиха общо 6 златни медала в турнира. Така те изпревариха талантите на ЦСКА, които останаха на второ място. „Червените“ взеха три отличия – по едно златно, сребърно и бронзово, което ги нареди непосредствено пред БВС, завършили с една титла и още едно трето място.

Локомотив (София) спечели и Купата на България при младежите от турнира. След като заеха първото място в срещите при 15 и 18-годишните девойки, талантите от столичния клуб бяха над всички и в турнира в мъжката част. Съставът на „железничарите“ ликува в надпреварата, която е и първи кръг от ДЛОП.

Представителите на Локо спечелиха общо 10 медала. От тях – 5 златни, 4 сребърни и един бронзов. На второ място се наредиха боксьорите от Локомотив (Русе). Те взеха 3 златни и едно бронзово отличия, докато на трета позиция се наредиха момчетата от ЦСКА с една титла, две втори и три трети места.

На многовисоко равнище се представиха и участниците от местния Боксов клуб „Лъвовете” с главен треньор Георги Караколев. В турнира взеха участие 8 състезатели, от които 5 момчета и 3 момичета. Те завоюваха общо пет медала, както следва:

Девойки:

Теодора Троолиева –  сребърен медал в категория 57 кг;

Блажка Станоева – сребърен медал в категория 81 кг;

Валентина Стоянова – бронзов медал в категория 63 кг.

Младежи:

Георги Драгнев – сребърен медал в категория 48 кг;

Марио Бойчев – сребърен медал в категория 75 кг.

Главният треньор на Боксов клуб Лъвовете Георги Караколев остана изключително доволен от представянето на своите възпитаници и сподели: „В историята на нашия Боксов клуб Лъвовете за пръв път девойки заемат участие в състезание, и разбира се, показаха  много добро представяне и взеха медали. Благодарим на всички, но най-вече на нашите 8 състезатели за участието, доброто представяне и постигането на успех както за самите тях, така и за името на клуба. Горди сме с всички тях, с тяхната мотивация и желание и с успехите, които постигаме заедно”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular