Tuesday, May 21, 2024
HomeСпорт„Ботев” (Пороминово) с престижна победа, надигра у дома „Америкън Сокър Юнивърсити”

„Ботев” (Пороминово) с престижна победа, надигра у дома „Америкън Сокър Юнивърсити”

„Ботев” (Пороминово) победи с 2:1 отбора на „Америкън Сокър Юнивърсити”, базиран в Благоевград. Срещата се игра в деня на изборите за президент и парламент – 14 ноември, на стадиона в селото.
Двата отбора направиха двуостър мач. Домакините изпуснаха три чисти положения срещу вратаря, особено фрапантен бе пропускът на Евгени Радков, който след центриране от корнер на един метър от голлинията не уцели вратата. Георги Ветин и Васил Десподов също пропуснаха да се разпишат, останали сами срещу вратаря.
Гостите от Благоевград поведоха в 36-ата минута. След центриране отляво топката  прехвърли централния защитник Цанко Томов и нападателят на гостите Лойд Кутилиен с прекрасен удар изпрати коженото кълбо във вратата на „Ботев” (Пороминово) за 1:0.

Снимки: „Ботев” (Пороминово)

В 44-тата минута „Ботев” изравни с точен и прецизен удар от фаул на Георги Ветин, който изстреля топката в долния ляв ъгъл на вратата. Второто полувреме започна със сериозни единоборства и от двата отбора. В 64-тата минута след дълъг пас на Валентин Димитров Васил Десподов се откъсна и с външен фалц прехвърли вратаря на гостите – 2:1 за Пороминово.
С добра игра за „Ботев” се отличиха доста от футболистите. Цанко Томов внасяше спокойствие в отбраната на защитната линия заедно с Евгени Радков. Добър мач за Васил Десподов, за опитния Николай Цветков и най-добре стоящия на терена – Филип Пачавуров.
Съдиите се справиха перфектно, като в срещата не липсваха и няколко жълти картона.
От отбора на гостите се откроиха 3-ма-4-ма играчи, особено централният нападател Лойд Кутилиен, който въобще не си поплюваше в този двубой.

Най-младият футболист на „Ботев” (Пороминово) получи контузия в самия край на играта. Въпреки че е едва на 18 години, Валентин Димитров е изиграл доста мачове в окръжната група, като преди това бе футболист на „Мусала” (Рила).
Само около 100 човека изгледаха контролата заради изборния ден. Сред тях бяха бившите шефове на „Пирин” (Благоевград) Ива и Греъм Уорън.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular