Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаБраво! Нанси Николова от Дупница с поредно отличие от международен конкурс за...

Браво! Нанси Николова от Дупница с поредно отличие от международен конкурс за рисунка

Нанси Николова от Дупница завоюва поредната награда със своето любимо занимание – рисуването. Възпитаничката на Арт ателие „Дон Кези” се класира на второ място на 5-ия Международен конкурс за детска рисунка “Магията на фолклора”, организиран от асоциация „Стара планина”, гр. Валядолид, Испания, с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина.

Рисунката на Нанси

Картините на всички деца, участници в конкурса, са подредени в изложба, която е открита официално на 6 ноември в Центро Сивико Делисиас.
Браво на всички деца от ателието за старанието и прекрасните рисунки, които създадоха специално за конкурса!
„От нашето ателие участваха почти всички деца и техните картини бяха изложени на изложбата в Испания. Отличена бе само рисунката на Нанси Николова. Децата нарисуваха рисунките специално за конкурса, повечето бяха в акварелна или акрилна техника. Най-малката участничка от нашето ателие беше Кристиана Василева, която е на 6 г.”, каза преподавателката по изобразително изкуство в школата Елена Марулевска, която е и художник.

Рисунката на най-малката участничка на ателието в конкурса – Крисия Василева

Изложбата за конкурса за детска рисунка „Магията на фолклора” е пета за последните 5 поредни години. „Над сто рисунки долетяха от България, от различни училища, детски градини и семейства. Радост за очите и голяма трудност за журито да направи своя избор, защото всички рисунки са прекрасни, изпълнени с живот, пъстрота и магичност”, казва Кристина Статкова – една от организаторките на конкурса.
Припомняме, че Нанси Николова е на 16 години, учи в ПГ „Христо Ботев” в града. Зад гърба си има десетки награди и отличия за рисунки.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular