Tuesday, May 14, 2024
HomeАктуално от днесБСП възразила срещу коалиционното споразумение заради неясни социални мерки

БСП възразила срещу коалиционното споразумение заради неясни социални мерки

Координационен съвет между формациите, преговарящи за съставяне на правителство, се провежда в парламента.
Спешната среща е свикана, след като в последния момент от БСП са възразили срещу пакета законодателни мерки в социалната сфера в коалиционно споразумение.
Извънредната среща започна в 9 часа – на нея присъстват Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“, Тошко Йорданова и Ива Митева от „Има такъв народ“, Корнелия Нинова и заместниците ѝ Атанас Зафиров и Кристиан Вигенин от БСП, както и съпредседателите на „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов.
Във вторник след председателския съвет Корнелия Нинова обяви, че са изпратили бележките си в тази област и смяташе, че проблемът е решен.
„Предложихме допълнение за законодателство, което касае най-вече социалната сфера и които бяха пропуснати. Например плащанията за първо, второ и трето дете, увеличението на майчинството, лекарствата за деца. Не бяха разписани в конкретика кой закон трябва да се промени и в какъв срок“, заяви по-рано лидерът на БСП.
В последния вариант на споразумението Нинова явно не е останала доволна от начина, по който са отразени техните забележки.
След приключване на срещата ще има изявление на участниците в нея./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular