Friday, May 17, 2024
HomeРегионБлагоевградБюлетините за местния вот пристигнаха в Благоевград

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Благоевград

По график в Благоевград във вторник пристигнаха бюлетините и изборните книжа за предстоящия местен вот на 29 октомври. Те ще се съхраняват в помещение на Митница „Югозападна“ до четвъртък.

Общо броят на бюлетините за кметове на общини са 284 300, а за кметове на кметства са 118 хиляди, каза пред журналисти областният управител на Благоевград Мария Димова.

На територията на област Благоевград ще се гласува в 567 секционни избирателни комисии, като 22 от тях са подвижни. В общините Банско, Струмяни и Хаджидимово няма подвижни избирателни секции, посочи Димова. В 428 секции ще се гласува с хартиени бюлетини и с машини, а в останалите 139 секции гласуването ще е само с хартиени бюлетини.

Вчера пристигнаха и апаратите, които са за видеонаблюдение, получени от “Информационно обслужване”, каза още областният управител на Благоевград. Днес пристигат и избирателните списъци.

Снимки – БНР

Апаратите, заедно с изборните книжа и избирателните списъци, ще бъдат предоставени на 14-те общини в областта в четвъртък. Транспортът ще тръгне сутринта на 26 октомври по направленията Струма и Места и ще бъдат разпределени всички материали, необходими за местния вот, посочи Димова.

Цялата подготовка на изборите до момента протича много спокойно, отбеляза областният управител на Благоевград.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular