Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникВажно за пътуващите! Ремонт ще ограничи движението между София и Перник за...

Важно за пътуващите! Ремонт ще ограничи движението между София и Перник за 6 месеца

Ремонт на свлачище на първокласния път София – Перник ще ограничи движението за 6 месеца, съобщава Агенция “Пътна инфраструктура”. Участъкът е край с. Владая (от км 281+150 до км 281+600), а свлачищният процес е възникнал след интензивни валежи през 2015 г.
При извършването на ремонтно-възстановителните работи ще бъде въведена временна организация за безопасност на движение на автомобилите. Предвижда се това да стане след 9 май, за да не се затруднява пътуването на шофьорите по време на поредицата от почивни дни около 1 май и Гергьовден. За изпълнение на необходимите строителни работи в участъка се налага да бъде ограничено преминаването в лентата в посока София и трафикът ще се осъществява двупосочно в лентата за Перник. Скоростта на движение ще е до 50 км/ч.
Изпълнител на обекта е “ИСА 2000” ЕООД с договор за 4.99 млн. лева с ДДС. Строителният надзор ще осъществи “Пи Ес Консулт” ООД с договор на стойност 66 хил. лв. с ДДС. Обектът ще се изгради с финансиране от Оперативна програма “Околна среда” 2014-2020 г. по проект, по който ще бъдат възстановени 5 обекта на обща стойност близо 18 млн. лева.

RELATED ARTICLES

Most Popular