Monday, June 17, 2024
HomeРегионБлагоевградВече 10 месеца мост над река Струма е затворен след поройните дъждове

Вече 10 месеца мост над река Струма е затворен след поройните дъждове

Вече 10 месеца мостът над река Струма на третокласния път Благоевград – Покровник продължава да бъде затворен, след като обилните валежи подкопаха устоите му още през декември миналата година.

Мостът край Покровник свързва областния център с шест населени места. След затварянето му хората от близките села са принудени да преминават през обходен маршрут, който е неудобен за децата, учениците и работещите и значително оскъпява разходите им за придвижване, предаде БНТ.

От АПИ съобщиха за медията, че срокът за реконструкция на стария и изграждане на нов мост е 390 календарни дни, но този срок ще започне да тече едва когато има сключен договор с фирма изпълнител на проекта. За да изразят недоволството си, през месец май местните хора излязоха на протест, като към днешна дата са готови за нови протестни действия.

На мястото на съществуващото аварирало съоръжение ще се изгради нов стоманобетонен мост, като стойността на обществената поръчка е в размер на близо 8 700 000 лева. 10 месеца след затварянето на моста има избран изпълнител на поръчката, но не и сключен договор с него.

Преди обаче да се премине към реконструкция на авариралия мост се налага да се изместиглавният газопровод, захранващ целия град.

От пресцентъра на АПИ съобщиха, че Областно пътно управление Благоевград многократно е изпращало писма до фирмата собственик на газопровода за необходимостта от изместване на съоръжението, но все още не са предприети действия от тяхна страна.

RELATED ARTICLES

Most Popular