Monday, May 27, 2024
HomeРегионБлагоевградПротест на сесията в ОбС-Благоевград! Граждани скочиха срещу заем за Бачиново

Протест на сесията в ОбС-Благоевград! Граждани скочиха срещу заем за Бачиново

Съветниците с декларация против Македонски културен клуб в града

Протест на жители на Благоевград беляза последното заседание на общинския съвет. Гражданите настояваха да бъде преразгледано решението на местния парламент относно тегленето на огромен заем, касаещ облагородяването на крайградската паркова зона „Бачиново“. След драматично гласуване в зала предложението не бе прието и съветниците се заеха с работата по определения дневен ред.

Десетки благоевградчани изразиха за пореден път недоволството си от решението на общината да тегли дългосрочен заем за проект „Бачиново“. Решението не влезе в сила тъй като беше върнато от областния управител Николай Шушков и в момента е в съда, припомни кметът на общината Илко Стоянов и конкретизира, че не става дума за заем, а за европейски средства, за които срокът изтича.

На сесията Венцислав Хросинков положи клетва като общински съветник на мястото на Красимир Роячки. Бяха направени промени в състава на няколко комисии. Съветениците приеха декларация, в която категорично се противопоставят на разполагането на Македонски културен клуб в Благоевград, но не избраха с тайно гласуване омбудсман на общината. Единственият кандидат бе Атанаска Янкова. Местните парламентаристи гласуваха и за обособяването на индустриална зона на територията на община Благоевград по предложение на кмета Илко Стоянов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular