Sunday, May 19, 2024
HomeРегионСамоков(ВИДЕО) В брутални условия! Дубълът на ЦСКА надви Рилецо с 4:2

(ВИДЕО) В брутални условия! Дубълът на ЦСКА надви Рилецо с 4:2

Мачът се игра в снежни преспи и виелици

На терена в спортния комплекс в Панчарево в мач от 19-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха отборите на ЦСКА ІІ и Рилски спортист (Самоков).
Срещата се игра при непрекъснат снеговалеж и вятър, но независимо от това беше много интересна. За отбора на гостите този мач беше от изключително важно значение, защото при победа запазваше третото си място. Това обаче не се случи. Мачът завърши при резултат 4:2 за възпитаниците на Стамен Белчев от дублиращия отбор на ЦСКА.

Пред двете врати се редяха атаки на отборите, но неточните стрелби на нападателите и добрата игра на вратарите им бяха причина да не се отбелязва гол. В 35-а минута главният съдия Здравко Михайлов отсъди дузпа в полза на домакините за спъване на Илиан Антонов вътре в наказателното поле на гостите. Точен от бялата точка бе Марк-Емилио Папазов за 1:0. Този гол се оказа единствен до края на първата част на срещата. След почивката футболистите на двата тима изиграха двубоя на много високи обороти, с много интересни моменти и пет попадения. В 50-та минута при бърза контраатака на гостите главният съдия Здравко Михайлов отсъди дузпа в полза на гостите за спъване на Иво Харизанов вътре в наказателното поле на домакините, която Кристиян Кочилов превърна в гол за 1:1. Това внесе допълнителна доза напрежение сред футболистите на двата тима. В 60-а минута след изритана топка от защитата на домакините напред Марк-Емилио Папазов овладя кълбото, напредна и простреля вратаря на гостите Мартин Станчев за 2:1. В 71-ва минута при атака на домакините Илиан Антонов насочи кълбото зад защитата на гостите и Алесандро Николов направи резултата 3:1. Четири минути по-късно след колективна грешка на защитата на армейския тим Кристиян Кочилов се възползва от ситуацията и от 17-18 метра изпрати топката неспасяемо зад противниковия вратар Ивайло Неделчев за 3:2.

Това окуражи футболистите на Рилецо и почти всички футболисти тръгнаха напред за изравняване на резултата. От ситуацията се възползва футболистът на домакините Алесандро Николов, който тръгна с топката от средата на терена, пробяга около 30-ина метра с кълбото и го насочи умело във вратата на Мартин Станчев за 4:2 в 81-ва минута. До края на срещата по един пропуск за отбора на ЦСКА ІІ направиха Георги Димитров и Александър Кожухаров.

След мача старши треньорът на ЦСКА ІІ Стамен Белчев сподели: „Срещата започна равностойно. Теренът беше много лош и при това положение футболистите на двата отбора не можаха да покажат истинските си възможности. Много често се разчиташе на изритани топки. Независимо от всичко, се радвам, че постигнахме авторитетна победа срещу един от силните отбори в групата – този на Рилски спортист (Самоков)“.
С тази победа отборът на ЦСКА ІІ остана на второ място с 43 точки, а Рилски спортист вече е 4-ти с 36 т.

Ташко СУЛЬОТОВ

Снимки – ФК Рилски Спортист – 2011

RELATED ARTICLES

Most Popular