Sunday, May 19, 2024
HomeСпорт„Вихрен” и „Септември” играят на осветление в Симитли

„Вихрен” и „Септември” играят на осветление в Симитли

Двубоят между ФК „Вихрен” и ФК „Септември” от 26-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига в сряда ще се играе от 18 часа на електрическо осветление вместо от 16 часа, както е по програма.  Решението е на БФС. По тази причина старши треньорът на „Вихрен” Здравко Лазаров проведе двете си занимания на терена с изкуствено покритие на осветление за акомодация на футболистите. В игра се връща Даниел Златков след наказание и заедно с Атанас Димитров ще бъдат централната защитна двойка.
Вратарският пост ще бъде зает от Станислав Димитров, който в изминалия мач срещу „Сливнишки герой” замени Симеон Симеонов още в 10-ата минута. От сметките на наставника отпада контузеният Божидар Божилов от мача срещу „Германея” в Сапарева баня. „Излизаме с най-доброто, с което разполагаме в момента, и не ни интересува на кого колко точки му трябват. Има още мачове до края на първенството, нека от тях да си наваксва отборът на домакините”, споделиха от треньорския щаб на „Вихрен”.
Старши треньорът на „Септември” (Симитли) Спас Стоименов сподели, че куп проблеми са налегнали неговия тим. „Заради наказание в групата няма да бъде Лъчезар Давков. Кирил Домозетски и Денис Цолев със сигурност отпадат заради невъзстановени контузии. Анатолий Лулейски и Веско Весев са с доста отсъствия от тренировки, ще бъдат в групата, но със сигурност няма да бъдат в стартовия състав. Ще се борим с един от силните отбори в групата, този на „Вихрен”, с наличните футболисти. Длъжни сме да спечелим, за да нестъпи спокойствие и се отдалечим още повече от опасната зона”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular