Sunday, May 19, 2024
HomeСпортВихрен направи 1:1 срещу дублиращия отбор на ЦСКА

Вихрен направи 1:1 срещу дублиращия отбор на ЦСКА

Петко Петров откри резултата във втората секунда

Във вторият си контролен мач от лятната подготовка футболистите на Вихрен Сандански гостуваха на дублиращия отбор на ЦСКА София. Мачът се игра на отлично подготвения терен в Панчарево. Там възпитаниците на Емил Велев-Кокъла оставиха добри впечатления с играта си.
Срещата започна с куриозен гол, отбелязан от известния Петко Петков, преминал във Вихрен от Рилски спортист Самоков. Още във втората секунда след началния сигнал на съдията той изпрати топката от средата на терена в мрежата на домакините след като видя излезлия напред техен вратар и откри резултата за 0:1. В 26-та минута хърватина Морено успя да изравни резултата – 1:1. На два пъти Абди Абдиков се намеси отлично след удари на младите армейски футболисти отблизо.
През втората част на срещата наставникът Емил Велев изведе нов състав на терена. Футболистите на гостуващия тим показаха добро ниво, като на два пъти озориха стража на ЦСКА-І І.
След мача мнения дадоха :
Стамен Белчев-старши треньор на ЦСКА-ІІ: „Дадох шанс в този мач на трима вратари от 21 полеви играчи, от които двамата хървати Морено и Анте. Това бе първа контрола на отбора от лятната подготовка. Предстои ни много работа. В сряда , 13 юли, ще гостуваме в Самоков на местния Рилски спортист”.
Емил Велев-старши треньор на Вихрен: „В контролата срещу ЦСКА-ІІ София не пуснах в игра само Валентин Удев, Методи Недялков, Илия Манолев, Антоан Велев и контузения Васил Туджаров. Поради болест в състава не бе и вратаря Боян Загорски. Пропуски за нашия тим направиха Емил Найденов и Александър Якимов. Контролите са затова-да видим къде грешим и какво трябва да се прави за в бъдеще, за да бъде изграден един боеспособен състав за старта на първенството. Следващият ни мач ще бъде в сряда, 13 юли, в Банско на стадион Свети Петър срещу едноименния тим”.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular