Saturday, May 18, 2024
HomeСпорт„Вихрен” победи „Банско” и ще играе на финала за Купата на АФЛ...

„Вихрен” победи „Банско” и ще играе на финала за Купата на АФЛ срещу „Пирин” (Разлог)

Пет гола и два червени картона видяха зрителите на терена с изкуствено покритие на спортния комплекс в Сандански в мач за Купата на АФЛ между местния „Вихрен” и „Банско” от едноименния град. Първи откриха резултата домакините в 6-ата минута чрез завърналия се след 3-годишно отсъствие заради здравословни проблеми Петър Дънгов. В 22-рата минута Илиян Джавалеков покачи на 2:0 за „Вихрен”. В 34-тата минута Петър Пенчов успя да намали на 2:1 и при този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.
През втората част на мача футболистите от двата тима се хвърлиха в яка битка за промяна на резултата. В 59-ата минута Жоро Рошков след удар на Иван Гюров от домакините отклони топката в собствената си врата и резултатът стана 3:1. В 67-ата минута главният съдия Иван Донев отсъди дузпа в полза на „Банско”, която Илко Колев превърна в гол за 3:2. Напрежението на терена се покачи. В 83-тата минута Валентин Удев от „Вихрен” и Илко Колев от „Банско” се сбиха на терена и главният съдия Иван Донев им показа директни червени картони. Настъпиха разправии между футболистите на двата отбора и това принуди главния съдия да извика охраната за оказване на помощ и укротяване на страстите.
В този мач треньорите на двата отбора дадоха шанс на млади футболисти от школите им и резерви от представителните тимове.
След този резултат – 3:2 – отборът на „Вихрен” ще премери сили с колегите си от „Пирин” (Разлог), които на стадион „Цар Самуил” победиха „Беласица” с 3:0 в изминалата сряда.
Председателят на Областния съвет на БФС-Благоевград Александър Кабзималски сподели, че мачът „Вихрен” – „Пирин” (Разлог) е трябвало да се играе на 6 октомври, но е невъзможно да се проведе тогава, защото на същата дата и двата отбора имат официални мачове за първенството на ЮЗ трета лига. При това положение двубоят за определяне на областен първенец ще се играе на 13 октомври и дотогава трябва да се тегли жребий за определяне на домакинството за тази среща.
По повод предстоящия мач на мъжкия отбор на ФК „Вихрен” срещу тима от Костинброд старши треньорът на санданския тим Емил Велев-Кокала сподели следното: „Излизаме с най-добрите в събота срещу отбор, в който играят много добри футболисти, които са били преди години звезди в „А” група. Целта на домакините е да оцелеят в групата и заради натрупаните малко точки до момента очаквам яка съпротива. В нашия отбор се завръщат след наказания Веселин Минев, Димитър Макриев и Лазар Стойчев. Под въпрос до последно заради травми ще бъдат Илиян Джавалеков и Александър Мицев. Надявам се, макар и със стиснати зъби, в този мач участие да вземат и двамата и да изиграем най-добрия си мач от началото на първенството, завръщайки се с 3 точки от Костинброд”.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular