Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионДупницаВотът в ОУ „Неофит Рилски” в Дупница върви нормално, избиратели: Гласуваме за...

Вотът в ОУ „Неофит Рилски” в Дупница върви нормално, избиратели: Гласуваме за по-добро бъдеще

Изборният ден в секционните избирателни комисии (СИК) в училище „Неофит Рилски” в Дупница засега върви нормално. Малко след обяд в една от комисиите правото си на вот бяха упражнили 200 от общо 876 гласоподаватели. Срещат ли избирателите затруднения с машините и имали ли са проблеми до момента, попитахме в част от секциите. „Няма затруднения с машините. Включително и възрастните хора се справят. Сутринта всичко започна идеално, навреме – в 7 часа имаше гласували”, каза Силвия Окова – зам.-председател на една от СИК-овете. От комисията уточниха, че при нужда оказват помощ на избирателите, срещащи трудности с машините.

Иван Митев

С въпроси относно избора и очакванията им се обърнахме към няколко от гласувалите. Повечето от хората обаче категорично отказваха да говорят.

„Гласувах с надеждата децата ни да си дойдат от чужбина в България и да работят за България. А не да са роби в друга страна”, каза Станислава Петрова.

„Гласувах за това да се оправи България, махалата. Искам да се оправят улиците, да се асфалтират. Друг проблем е, че много се пукат тръбите, има проблеми с водата”, каза 19-годишният Роберто Борисов.

Стефка Митева

„Гласувах за евентуална нова перспектива. Надявам се тези, за които гласувам, да намерят специалисти, да ни управляват компетентно”, каза Мария Стойнева, която е пенсионерка.

„Гласувах против простащината в политиката”, лаконичен бе друг от упражнилите правото си на вот. Той също не искаше да бъде сниман и не каза и името си.

„Има тайна на вота, не искам да коментирам”, избяга от отговор един от анкетираните. „Гласувах за по-добро бъдеще”, лаконичен бе Иван Митев. „Гласувах за доброто бъдеще на децата и на нас, възрастните хора. Искам да има спокойствие, хората да живеят по-добре. Не съм доволна от това, което се случва в момента”, отговори Стефка Митева.

Роберто Борисов

Както е известно, ОУ „Неофит Рилски” е едно от местата, където са разположени най-много секции. Учебното заведение се намира непосредствено до най-голямата ромска махала в града – Гиздова махала, и обичайно на избори това е едно от най-невралгичните места в града.

RELATED ARTICLES

Most Popular