Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПетричВъзпитаниците на Цветан Христов от СКБ „Беласица“ (Петрич) с купа и медали...

Възпитаниците на Цветан Христов от СКБ „Беласица“ (Петрич) с купа и медали от международeн турнир в Северна Македония

Ташко СУЛЬОТОВ

В град Кочани, Република Северна Македония, се проведе международен турнир по борба „Легендите на Спартак” за деца и момичета до 15 годишна възраст. От българска страна представител беше СКБ „Беласица“ (Петрич). С по един отбор от Солун и Серес участва южната ни съседка Република Гърция, два отбора от Сърбия, един от Косово и десет от Северна Македония.

Общо осем състезатели защитаваха честта на Петрич и страната  от името на СКБ „Беласица“, които се представиха по категории, както следва:

В категория 33 кг Ангел Кирилов победи всички противници на тепиха и съвсем заслужено спечели първото място и се окичи със златен медал.

Денислав Тилев от същата категория започна с победа, но след това по жребий се изправи срещу Ангел Кирилов и отпадна.

В категория 40 кг Атанас Костадинов с четири туша спечели по безспорен начин първото място, окичи се със златен медали  спечели Купата за най-добър чуждестранен състезател.

Антъни Марков в същата категория стартира с победа, но се изправи срещу Атанас Костадинов и отпадна.

В категория 54 кг Смилян Стоянов стартира с победа, на полуфинала водеше с 5:0 точки, но имаше малшанс, след като бе ухапано ухото му от състезател на домакините, което арбитърът не забеляза, и така загуби и остана на трето място с бронзов медал.

В категория 65 кг Христо Драгнев победи всички противници и съвсем заслужено се окичи със златен медал, печелейки първото място.

В същата категория Мартин Бахтерлиев спечели трето място и бронзов медал, като завоюва две победи и на полуфинала загуби с точка.

При момичетата в категория 40 кг Сияна Драгнева тежеше само 25 кг, записа две победи, претърпя загуба на полуфинала и така стана трета и се окичи с бронзов медал. Тя е сестра на шампиона в категория 65 кг Христо Драгнев.

Атанас Костадинов
Христо Драгнев и Мартин Бахтарлиев са сред призьорите

„Изказвам своята голяма благодарност за старанието на всички участници в този авторитетен международен турнир. Състезателите дадоха всичко от себе си за авторитета на клуба,  община Петрич и България. Следващото ни участие ще бъде на 25 и 26 ноември  в Гоце Делчев. Този изключително силен международен турнир ще бъде за деца, момчета и кадети.

Всички медалисти с треньора си Цветан Христов

В него ще вземат участие много авторитетни клубове по борба от различни страни, между които от страните Русия, Турция, Северна Македония, Германия, Молдова, Гърция. От България участие ще вземат състезатели от именитите клубове Левски, ЦСКА, нашия отбор и отбор от Сандански”, сподели Цветан Христов, треньор на СКБ „Беласица” от гр.Петрич.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular