Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградВъоръжен грабеж в Благоевград! Задигнаха 450 грама златни накити и 7000 лв....

Въоръжен грабеж в Благоевград! Задигнаха 450 грама златни накити и 7000 лв. от заложна къща

450 грама златни накити и около 7000 лв. са задигнати при въоръжен грабеж в заложна къща в центъра на Благоевград.

Около 12:45 часа в във вторник е получен сигнал, че са влезли двама въоръжени мъже и заплашвайки служителя във финансовата институция  са отнели парична сума и златни накити. Няма пострадали хора. Уведомена е Районната прокуратура и се провеждат активни действия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с инцидента.

Служителят на заложната къща не е пострадал, отървал се е само с уплаха. Той е бил заплашен да предаде парите и златото.Върху него не е оказвано физическо насилие. Той обяснил, че не е видял лицата на грабителите, но не си спомнял дали са били с маски, защото му е станало лошо. Не могъл да даде и точно описание на оръжието, с което е бил сплашен. Досега разпитаните свидетели са казали, че не са видели по това време хора да влизат и излизат от обекта.

Районът на бул. “Джеймс Баучер” бе отцепен за часове във вторник. На място бе и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Даниел Димитров.

Снимки – БГНЕС, БТА

Провеждат се активни действия за установяване на всички факти и обстоятелства. Уведомена е Окръжната прокуратура в Благоевград.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular