Sunday, May 19, 2024
HomeСпортВъпреки безличната игра в началото, Беласица надделя над Пирин (Разлог)

Въпреки безличната игра в началото, Беласица надделя над Пирин (Разлог)

На градския стадион в Разлог в мач от 3 кръг за първенството на ЮЗ трета лига се срещнаха местния Пирин и Беласица Петрич. И ако за отбора на домакините мачът беше само за престиж, то за петричките комити бе от изключително значение. Те са се устремили към първото място и за да продължават да бъдат на върха на таблицата трябваше на всяка цена да спечелят двубоя.
През първата част на срещата футболистите от Петрич не бяха на нужното равнище, и не се стигна до нито едно голово положение, което да застраши вратаря Мирослав Бурдин. Тази слаба продукция силно изнерви и дошлите над 100 фена, които направиха обстановката за петричкия тим като домакинска. До края на първата част на срещата не се стигна до отбелязване на гол и в двете врати.
На почивката наставникът на Беласица Николай Николов направи бързи обстоен разбор на слабата и безлична игра от първото полувреме и даде насоки как да се излезе от тази ситуация. В игра още от първата минута на второто полувреме се появиха Айвън Ангелов и Даниел Пехливанов, които заеха местата на Иван Марчев и Живко Димитров. Смените се оказаха правилни, играта се оживи и вдъхна надежди на феновете за постигане на победа. В 48-ма минута Иван Вълчанов насочи топката зад защитата на домакините и Аспарух Смилков успя майсторски да я изпрати в мрежата на Мирослав Бурдин за 0:1. Десет минути по-късно Айвън Ангелов проби отдясно защитата на домакините, стреля, кълбото се отклони, вратаря им я изби ши след като рикошира от защитник се спря в мрежата за 0:2. Това даде самочувствие на футболистите на Беласица, които вече владееха по-спокойно топката и показаха игра далеч по-добра от тази от първото полувреме. В 80-та минута главният съдия отсъди дузпа в полза на Пирин, виждайки нарушение от страна на Атанас Чепилов от гостите. Капитанът на домакините Николай Хаджиниколов-Хаджи насочи топката в долния ляв ъгъл, стража на Беласица Кирил Георгиев усети посоката и я улови и така запази вратата си суха. До края на мача опитите на футболистите на двата отбора да отбележат гол се оказаха безуспешни и главния съдия Мариян Гребенчарски, който ръководи на ниво двубоя, обяви края на тази среща при резултат 2:0 за Беласица.
С тази победа отборът на Беласица запазва лидерството си в групата със 76 точки, с пет повече от Витоша и ФК Кюстендил, които са със 71 точки.
След мача старши треньорът на Беласица Николай Николов сподели: „ Доста слаба продукция изнесоха нашите футболисти, гостувайки на Пирин Разлог. Младите момчета не могат да се справят с напрежението и ще направя всичко възможно да им помогна за това. Без нито едно чисто голово положение бяхме през първата част на срещата. Втората част започнах с две промени, пускайки в игра Айвън Ангелов и Даниел Пехливанов, което се отрази доста положително. Поетапно дадох шанс и на Атанас Карачоров, Валентин Костов и Димитър Иванов Радвам се, че победихме след далеч по-силна игра през второто полувреме и при това положение направихме още една стъпка към реализиране на поставената ни цел, а тя е влизане във втора професионална лига“.
Беласица: Кирил Георгиев, Атанас Чепилов, Мартин Русков, Атанас Димитров, Аспарух Шамкалов, Симеон Бояджиев, Иван Марчев, Иван Вълчанов, Живко Димитров, Аспарух Смилков, Марти Таушанов /Даниел Пехливанов, Айвън Ангелов, Атанас Карачоров, Валентин Костов, Димитър Иванов/

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular