Friday, May 17, 2024
HomeРегионВ Боровец се молят за сняг

В Боровец се молят за сняг

Сезонът стартира на 19 декември

За 19 декември е обявен старта на сезона в Боровец.

Напълно сме готови за отваряне на ски зоната, но са ни необходими ниски температури, за да произведем сняг. Засега прогнозите не са оптимистични, надяваме се за Коледа да имаме заснежени писти, обяви в петък концесионерът на ски пистите.

Профилактиката на лифтовете върви по график. Оръдията за сняг са тествани и готови. Системата за изкуствен сняг ще заработи веднага щом климатичните условия позволят. Онлайн системата за продажби на ски и сноуборд услуги също е в действие. Може да се закупи пакет или услуга през www.borovets-bg.com, или мобилното приложение на курорта.

И по пистите, и в хотелите първата грижа е спазване на противоепидемичните мерки. Боровец ще отвори врати в режим на засилени стандарти за почистване и хигиена, както и практики за спазване на социална дистанция.

Още през лятото концесионерите пратиха екип в курортите в Италия и Австрия, за да се запознаят с мерките, които се прилагат там. Инвестициите в противоепидемични мерки в курорта са сериозни.

За да се избегне струпването на хора, скиорите ще може да правят още от вкъщи или по пътя регистрация за наем на ски оборудване. Екипировката ще се дезинфекцира след всеки, независимо за колко време я е ползвал. Ще се намали броят на участниците в групите за ски обучение. По време на спускането носенето на маска е избор на самия ски учител и ученик, но в контактните зони е задължително туристът да бъде с маска. Маската е задължителна и при всички подстъпи на лифтовите станции.

Стриктни правила и процедури за превенция ще прилагат и хотелите в Боровец. Заради сложната обстановка с Ковид-19 през този зимен сезон България ще разчита основно на вътрешен туризъм, както и на гости от съседните балкански страни.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular