Friday, May 17, 2024
HomeСпортВ Дупница се стягат за голям футболен празник след победа над ЦСКА...

В Дупница се стягат за голям футболен празник след победа над ЦСКА II

Общо четири тренировки е планирал старши треньорът на мъжкия отбор на ФК Марек Танчо Калпаков за мача в събота срещу дубъла на ЦСКА София. „Готвим се нормално като за всеки мач. Очаквам силен отпор от страна на армейския тим, изграден от доста талантливи футболисти, които са и участници в национални юношески гарнитури. Винаги съм казвал, че срещу нас отборите дават максимума от себе си и искат да се доказват срещу временния водач. Няма да направи изключение и отборът на ЦСКА II, воден от именития колега Стамен Белчев. Веднъж играхме на стадиона в Панчарево срещу младия армейски тим и завършихме 0:0. Сега ще бъдем домакини и очаквам рекорден брой зрители да ни подкрепят от трибуните на „Бончук”. Само при победа можем вече да се считаме за новия член на Втора професионална лига”, сподели Танчо Калпаков.

Президентът на Марек Васил Василев, както винаги, бе много скромен и любезен и с няколко думи сподели следното: „Не бива да поставяме каруцата пред коня. Нека футболистите, на които старши треньорът Танчо Калпаков гласува доверие, да изиграят най-добрия си мач до момента и да зарадват всички нас по трибуните, включително и феновете, които придружават отбора навсякъде, с игра в нападателен стил, с по-точен мерник и повече голове в противниковата врата. Очаквам мачът да бъде оспорван и интересен, защото все пак ще премерим сили с таланти от именитата армейска школа. Срещата съвпада с големия християнски празник Свети Георги Победоносец. Нека футболистите на Марек да повишат настроението на нашия футболен град. Има време за празнуване. Мислим по организацията по случай влизането на отбора на Марек във Втора професионална лига”.

От името на феновете своето мнение изрази Румен Тимев. „Стягаме се в събота да подкрепим любимия ни отбор Марек по най-добрия начин. Очаквам да се завърнат и наши колеги, които по известни причини се бяха поотдръпнали малко. Очаквам със своето присъствие да засвидетелстват уважението си към  досегашния труд на ръководство, треньорски щаб и футболисти на Марек, които дадоха всичко от себе си през настоящото първенство, видно от лидерската позиция, която заемат в групата. Стягаме се за истинска футболна вечер в събота, но преди това футболистите на Марек трябва да си свършат работата по най-добрия начин на стадион „Бончук” срещу дубъла на ЦСКА София. Нека тържествената вечер започне от тях”.

В изминалия мач, игран в понеделник на стадион „Българска армия”, възпитаниците на Стамен Белчев постигнаха победа срещу единия от най-добрите отбори в групата –Чавдар (Етрополе) с 3:2. За мача на стадион „Бончук” в Дупница срещу Марек Стамен Белчев сподели следното: „Ще гостуваме на безспорно най-добрия отбор в групата – този на Марек, които са и със сигурност новият член на Втора професионална група от следващото първенство. Ще направим всичко възможно нашите млади футболисти да задоволят с играта си зрителите на футболния град Дупница. Нека на терена победи по-добрият”.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular