Monday, June 10, 2024
HomeСпортВ Кресна Перун победи Светкавица (Митиново) с 4:2

В Кресна Перун победи Светкавица (Митиново) с 4:2

В мач от 24 кръг на АОГ Струма на градския стадион в Кресна се срещнаха отборите на местния Перун и Светкавица (Митиново). Срещата започна равностойно. В 15-та минута футболист на гостите сгреши в средата на терена, което бе добре дошло за Димитър Марков от отбора на Перун, който напредна с кълбото и от 25-26 метра изпрати топката в мрежата зад стража на гостите за 1:0. Пет минути по-късно при добра атака на Светкавица при хубава комбинация Николай Тупаров я реализира с шут от 20-тина метра и топката се оплете в мрежата на стража на Перун за 1:1. Последваха пропуски на Живко Иванов, Ангел Гацев и Николай Тупаров, които отблизо не успяха да прострелят вратаря на домакините. В края на първото полувреме след центриране от корнер отдясно в наказателното поле на гостите вратаря им Кирил Джигурски изпусна кълбото и стоящия наблизо Димитър Митов се възползва от ситуацията и изпрати топката в мрежата на гостите за 2:1.

Второто полувреме започна с натиск на футболистите на гостите. В 54-та минута Мартин Тупаров от 17-18 метра опъна мрежата зад стража на Перун за 2:2. Изненадващо футболистите на Светкавица се успокоиха и намалиха оборотите. В 66-та минута след груба грешка отзад на гостите една недобре изчистена топка попадна у Бакалов и той не сгреши за 3:2. Футболистите на Светкавица тръгнаха напред вабанк, търсейки начин за изравняване на резултата. Непростим пропуск направи Живко Иванов с глава отблизо. При контраатака на домакините по левия фланг Стефан Спасов изведе отлично Борис Бакалов и той направи резултата 4:2 за Перун.

„В този мач в нашия отбор по различни причини не играха Тодор Стамболиев, Костадин Костадинов, Велик Опренов, вратаря Иван Мадолев и екс младежкия национал и голмайстор на отбора Владимир Кабранов. В неделя ще бъдем домакини на лидера в групата Спортист-Падеш, сподели Десислав Трайков от Светкавица.

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular