Wednesday, May 15, 2024
HomeСпортЦСКА София II и Сливнишки герой си размениха по гол на „Армията“

ЦСКА София II и Сливнишки герой си размениха по гол на „Армията“

На стадион „Българска армия” в мач от 8-ми кръг на фаза 2 на ЮЗГ1 се срещнаха дублиращият отбор на ЦСКА София и Сливнишки герой от град Сливница. Мачът се игра пред около 400 фена и бе ръководен от изцяло дамски съдийски състав, с главен съдия Любима Банова и асистенти Дориета Вълева и Адел Ангелова.

През първата част на мача по-добре стояха на терена футболистите на армейския тим, които търсеха да открият първи резултата, но успяха едва в 21-ва минута. Тогава след флангова атака отдясно Асен Дончев насочи топката в противниковата врата и Петко Панайотов се оказа най-съобразителен и изненада вратаря на Героя Янко Димитров за 1:0. До края на първата част непростими пропуски за отбора на домакините направиха Александър Кожухаров и Илиян Антонов.

След почивката се водеше битка повече в средата на терена. В 54-та минута при атака по десния фланг на гостите последва пас от Йордан Тодоров към Василийе Велко Милованович,той овладя кълбото, навлезе в наказателното поле на домакините и с плътен шут насочи топката във вратата на Алекс Божев за 1:1. Героя може да съжалява много за изпуснатата победа, след като в последната минута на мача, полузащитникът им Димитър Панталеев изпусна да отбележи, след като се озова сам срещу вратаря на ЦСКА.

В следващия кръг отборът на Сливнишки геройприема ФК Кюстендил, а ЦСКА гостува в Банско. И двата мача са насрочени за 20 май (събота), от 18 часа.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular