Sunday, May 19, 2024
HomeРегионПерникВ Перник отварят Център за настаняване на майки с деца, бягащи от...

В Перник отварят Център за настаняване на майки с деца, бягащи от ужаса на войната

Инициативата е на “Гората.бг”

Център за настаняване на майки с деца, бягащи от войната, ще отвори в Перник. “Прегръдки от България” е името на инициативата.

“Надяваме се да успеем да прегърнем над 70 майки с деца, бягащи от ужаса на войната. Към момента стотици хора се включват като доброволци с действия, дарения. Инициативата е на “Гората.бг” – фондация, която действа от много години”, каза един от инициаторите – Никола Рахнев в студиото на “България сутрин”.

“Когато светът е разтресен от това, което се случва, всички ние сме хора и трябва да помогнем, и да направим най-доброто, на което сме способни. Така възникна идеята преди няколко дни в голям имот в Перник, той е 789 кв. Решихме, че ще настаним именно нуждаещи се хора. С огромна вълна от съпричастност действаме вече 4 дни, правим ремонт”, допълни Рахнев. Инициаторът на добрата кауза поясни, че ще има и психологическа помощ.

“Хубаво е хората във Facebook да намерят “Гората.бг” или “Прегръдки от България”, там има качени снимки и видеа от самото място. Към момента все още не можем да настаняваме хора. Очакваме в сряда да пристигнат леглата и матраците”, обясни Рахнев в ефира на Bulgaria ON AIR. От думите му стана ясно, че се изграждат и кухни, за да могат бежанците да се чувстват като у дома си.

“Имаме вече обаждания от 2 майки с деца, които ще приютим по домовете си, докато станем готови. Със себе си те носят болката и ужаса от войната, носят притеснението и несигурността, както и надеждата, че това ще свърши. Имотът е мой, бях го взел с инвестиционна цел, но когато започна всичко – реших, че това е най-малкото, което мога да направя”, добави Никола Рахнев. А списъкът с най-необходимото е качен както в социалните мрежи, така и на сайтовете на фондациите.

Желаещите мога да дарят и средства с основание “ПОДКРЕПА ЗА МАЙКИ С ДЕЦА”:

Банков път: IBAN: BG74RZBB91551011840078
Титуляр: Фондация “Гората.бг”

С карта, чрез всеки от PayPal бутоните тук: http://gorata.bg/kak-da-pomogna

Чрез PayPal, с всеки от PayPal бутоните тук: http://gorata.bg/kak-da-pomogna

RELATED ARTICLES

Most Popular