Friday, May 17, 2024
HomeРегионСамоковВ Самоков: Кметът и училищата разговарят за общинския басейн и насърчаване на...

В Самоков: Кметът и училищата разговарят за общинския басейн и насърчаване на плуването

Възможностите за ползване на общинския басейн и обучения по плуване за учениците от община Самоков обсъдиха на среща кметът инж. Джоргов с директорите на училища.

Инициативата е по предложение на общинския съветник Васил Зашкев да се намери най-удачната формула и да се стимулира практикуването на плувен спорт сред подрастващите.

На срещата присъстваха още зам. кметът Люба Кленова и общински съветници.

Инж. Джоргов подчерта, че инициативата е добра, но трябва да бъде по-скоро с препоръчителен характер. От друга страна трябва да се има предвид натовареността на съоръжението, и да се използват часовете, в които няма посетители.

На срещата стана ясно, че НУ „Станислав Доспевски” и СУ „Отец Паисий” вече имат подобна практика, чрез включените в програмата „Занимания по интереси”. Тази формула е приложима само за учениците с целодневна форма на обучение. За по-големите трябва да се заяви като спортна дейност, което се прави в края на всяка година за следващата. За тези ученици ще се мисли вариант за предоставяне на ваучери.

Директорът на спортното училище повдигна въпроса за ползването на басейна от спортните клубове, които вече са заявили желание.

Посочиха се вече отработени възможности, като програмата „Научи се да…”, както и системата на Бороспорт с ползването на лифт карти за ученици.

След седмица отново ще се проведе среща, на която директорите ще предложат най-удачните за тях варианти.

RELATED ARTICLES

Most Popular