Friday, May 17, 2024
HomeКриминалниГавра: Жесток побой над момиче в Перник под аплодисментите на деца с...

Гавра: Жесток побой над момиче в Перник под аплодисментите на деца с камери

Тийнейджърка е била жестоко бита от друго момиче вчера посред бял ден на детска площадка в пернишкия квартал “Изток”. Насилието е заснето с телефон от момчета, които освен, че не се намесват, нахъсват побойничката да удря и дори са разочаровани, че ударите са малко, съобщиха местни сайтове.

Пострадалата ученичка живее само с баба си, а кадрите бяха разпространени от чичото й – Веселин Стоянов.

“По натам я откарай. Няма пускане. Ритни я, Ритни я. Това ли беше!? Това ли беше, бе. Няма пускане”, се чува от видеото.

Причина за грозните сцени е спор за момче.

“Битото дете е моя племенничка! Не искам и няма да допусна да виждам такава агресия и злоба в днешно време, която би могла да е върху нашите деца. Призовавам всяка една институция да вземе мерки и намеса относно случилите се събития. Сигнализирани са полиция, прокуратура, агенция за закрила на детето. Това е страшно. На мястото на моята племенница може да е всяко дете. В какъв свят вече живеем”, пише възмутен Стоянов.

Кметът на “Изток” Десислава Стоянова споделя, че е потресена от случилото се. “Категорично не приемам подобна агресия. Това са деца. Ще проследим развитието на случая”, заявява Стоянова.

Тя допълни, че е разговаряла с началника на Второ районно управление. Жалба до полицията е подадена от близките на тормозеното момиче, вече са разпитани и двете страни по случая. По инцидента работи и детска педагогическа стая. Предстои случаят да бъде изнесен и пред прокуратурата. Уведомен за насилието е и кметът на Перник Станислав Владимиров.

RELATED ARTICLES

Most Popular