Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПетричГагаринци отбелязаха патронния си празник с много усмивки и добро настроение в...

Гагаринци отбелязаха патронния си празник с много усмивки и добро настроение в Петрич

ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ навърши 55 години от основаването си 

Камен ЯНЕВ

Професионалната гимназия по механоелектротехника „Юрий Гагарин“ в Петрич отбеляза патронния си празник с много усмивки и добро настроение. Годишнината от рождението на първия човек в космоса съвпадна с 55-ия юбилей на учебното заведение.

 

Специалният ден бе отбелязан с приветствени слова, поздравителни адреси, подаръци и празнична програма. Възпитаници на професионалната гимназия бяха наградени за успешни участия в състезания и проекти, доказали ниво в различните професии, в които се обучават.

„Окрилени от подвига на своя патрон, учим, творим, преследваме мечтите си! Честит празник, гагаринци!“, заявиха от учебното заведение.

 

ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ е създадено през 1967 г. и е първото професионално техническо училище в гр. Петрич. В днешни дни училището гордо носи името на знаменития летец-космонавт и мечтател Юрий Гагарин, първи преодолял границата между Земята и Космоса. Вдъхновено от историята му е и мотото на училището: „В търсене на новото напред да вървим и нека да пазим завета любим!“

Учебното заведение подготвя висококвалифицирани специалисти в сферата на електротехниката, енергетиката, автоматизацията, машиностроенето и автомобилостроенето. Училището разполага с просторни, ремонтирани и добре оборудвани учебни стаи, компютърни кабинети, физкултурен салон със сцена и спортни уреди, както и ресурсен кабинет за обучение на деца със специални образователни потребности.

RELATED ARTICLES

Most Popular