Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаГодина и половина пробация за домашен насилник от Дупница

Година и половина пробация за домашен насилник от Дупница

Районният съд в Дупница наложи наказание „пробация“ за срок от 18 месеца на подсъдим за нанасяне на лека телесна повреда при домашно насилие.

Подсъдимият И. Д. / на 37 г., от община Дупница / се признава за виновен в това, че на 16.10.2022 година, чрез нанасяне на удар с юмрук в главата – областта на лицето, е причинил лека телесна повреда повреда на жена, изразяваща се в контузия на носа, травматичен кръвоизлив от носа, оток и кървонасядане в областта на дясната скула, довело до временно разстройство на здравето, неопасно за живота, като телесната повреда е причинена в условията на домашно насилие.

Районен съд – Дупница му наложи наказание „Пробация“ за срок от 18 месеца, със следните пробационни мерки: 1. „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ – село Д., община Дупница, два пъти седмично за срок от 18 месеца. 2. „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 18 месеца.

Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил, т. о. Дупница и защитата. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

RELATED ARTICLES

Most Popular