Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБанскоГолямото прибиране: Тежки задръствания, засилен трафик и часове в нерви

Голямото прибиране: Тежки задръствания, засилен трафик и часове в нерви

Километрични опашки опасаха пътя Сандански Симитли, АМ „Струма” почерня от пъплещи автомобили

 

Тежки задръствания, тапи и километрични опашки белязаха голямото завръщане след празниците. Последният почивен ден от дългата поредица покрай Великден скъса нервите на прибиращите от почивки шофьори и пътуващите с автомобили и автобуси в посока София.

Разстоянието от Сандански до Симитли се превърна в истинско изпитание в първия ден на светлата седмица. Минимум два часа бяха необходими за преодоляване на 50 километра. Поради интензивното движение, средната скорост между табелите на двете населени места бе 14 км/ ч.

В деня на голямото прибиране най-натоварени бяха маршрутите по магистралите, както и тези от граничните пунктове на Гърция и Турция. В посока магистрала „Струма“ колоната едва се движеше, често спираше. Затапването по пътя откъм Банско стигна до село Градево. По Е-79 още от Кресна през цялото дефиле до Симитли.

500-те метра до началото на автомагистралата след Симитли бяха кошмар заради сливането на двата потока.

Запознатите с обходните пътища край Симитли след дефилето поемаха  по общинския път през село Черниче, Симитли и село Железница, за да избегнат затапването.
Дори GPS системите в превозните средства препоръчваха заобиколни маршрути, за да се избягват задръстванията по магистрала „Струма“.

Жителите на четири общини: Симитли, Кресна, Разлог и Банско в подписка искат удължаването на автомагистрала „Струма“ с 500 метра, за да достигне до Симитли. Целта е да се разделят двата сливащи се тук потока-този от ГКПП Илинден, Банско и Разлог с този от ГКПП Кулата-Промахон и Сандански.

Снимки: БГНЕС

На ГКПП „Калотина“ продължават строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. Временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт на моменти удължаваше времето за преминаване.

Над 8000 служители на „Пътна полиция“ участваха в акцията по осигуряване на реда в последния празничен ден.

RELATED ARTICLES

Most Popular