Saturday, June 1, 2024
HomeАктуално от днесГолям пожар избухна над Боровец

Голям пожар избухна над Боровец

Голям пожар избухна над Боровец. Огънят е пламнал в района на  Мусаленската пътека под хижа „Ястебец” в понеделник. Пожарът в Рила е върхов, като димът от него се виждаше в цялата околия. Опасенията на местните са да не достигне кабинковата въжена линия и писта „Ястребец 1”. Според очевидци са подадени множество сигнали до 112.

Районът е труднодостъпен и може да се гаси само с хеликоптер. Военнослужещи от 24-та авиационна база „Крумово” с вертолет „Кугар“ се включиха в дейностите за овладяването на пожара. Вертолетът излетя от авиобазата в 17,10 часа. Екипажът има за задача да направи оглед на планинския район, обхванат от огъня. Военнослужещите ще помогнат за овладяването на огнената стихия с обливане на терена с вода посредством системата за пожарогасене bambi bucket, с която е снабден вертолетът.

Екипажът от 24-та авиобаза „Крумово” участва в действията за гасенето на пожара в Рила планина по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, пишат от Министерството на отбраната.

 

Снимки: Мариян Йопданов, Фуйсбук

RELATED ARTICLES

Most Popular