Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионПерникГордост за Перник! Младата надежда в мотокроса от СУ "Олимпиец" Дани Цанков...

Гордост за Перник! Младата надежда в мотокроса от СУ “Олимпиец” Дани Цанков завоюва престижно отличие

Перничанинът Дани Цанков печели наградата на „Спонсора на годината“ “ в 11-те Годишни награди на фондация „Енчо Керязов“ Фондация “Енчо Керязов”. Ученикът в спортно училище “Олимпиец” в миньорския град е един от най-перспективните български състезатели по мотокрос, който в последните години впечатлява с резултатите, които постига в национални и международни състезания.

12-годишният Дани е първият български състезател по мотокрос със сребърен медал на европейско първенство и първият българин, поканен в Камп на японския концерн „Ямаха“, където само 10 деца от Европа получават такава покана.

Домакин на официалната церемония по награждаването на победителите и техните подгласници в отделните категории беше Античния театър на Пловдив. С нея беше дадено началото на звездния спектакъл “Нощ на звездите”, посветен на талантливите деца на България.

Събитието се проведе под патронажа на Здравко Димитров – кмет на община Пловдив Община Пловдив. Годишните награди бяха подкрепени от Министерство на образованието и науката Министерство на образованието и науката, Национално сдружение на общините в Република България Национално сдружение на общините в Република България – НСОРБ и Института по математика и информатика БАН Българска академия на науките – БАН.

RELATED ARTICLES

Most Popular